بیماری های انار که توسط طیفی از قارچها و باکتریها ایجاد شده، ضرر مالی، تغذیه ای را ایجاد می کنند. تا کنون چندین بیماری های انار مربوط به قارچ شناسایی شده است. بعلاوه، عفونت مخلوط برگ و میوه توسط چندین پاتوژن قارچی نسبتاً رایج است. علائم بیماری های انار بسته به عامل بیماری زا متفاوت است. مدیریت بیماری های انار برای تولید موفق انار ضروری است. ادغام شیوه های با کنترل شیمیایی و گونه های مقاوم برای مدیریت پایدار بیماری و تولید موفق بسیار مهم است. کود شوک ده ایکس طلایی می تواند در مقاوم سازی درختان بسیار موثر باشد. کود شوک ده ایکس طلایی ریشه های قدرتمندتر و گسترده تر باعث جذب بهتر آب و مواد مغذی می شوند.
فهرست تصاویر:
Pomegranate diseases 1انتراکنوز
Pomegranate diseases 2اسکوب انار
Pomegranate diseases 3پوسیدگی میوه
بیماری های انار
انار مستعد حمله پاتوژن های مختلف در مرحله قبل و یا پس از برداشت است. این پاتوژن ها تاثیر قابل توجهی بر کیفیت میوه و عمر انبارداری دارد. این پاتوژن ها اغلب باعث آسیب به بافت ها می شوند و در نتیجه میوه را غیرقابل فروش می کنند. بخش مهمی از تلفات انار مربوط به بیماری های انار مرتبط با گونه های مختلف باکتریایی و قارچی است. بعلاوه، بازارپسندی میوه انار به دلیل اختلالات فیزیولوژیکی مانند ترک خوردن پوست، آسیب ناشی از سرما محدود می شود. جهت افزایش بازار پسندی شما می توانید با مراجعه به سایت بهسازان کشت و بررسی قیمت کود شوک اقدام کنید.
شیوه های حمل و نقل پس از برداشت نیز تأثیر مضری بر کیفیت کلی و ماندگاری میوه انار دارد. در دسترس نبودن میوه به دلیل تلفات پس از برداشت بر تولیدکنندگان و مصرف کنندگان تأثیر می گذارد. دلیل ضرر و زیان برای مصرف کنندگان افزایش هزینه تولید میوه که هرگز به دست مصرف کننده نمی رسد. تلفات همچنین حفظ و گسترش کیفیت غذایی محصول را محدود می کند. عفونت های قارچی در انار می تواند در طول نگهداری در سردخانه در سراسر میوه های تودرتو منتشر شود. ارزیابی میزان بروز و تأثیر بیماری های انار عاملی حیاتی در جهت توسعه استراتژی های مدیریت مؤثر و پایدار است.
مسیرهای الودگی و بیماری های انار
مسیرهای مختلفی وجود دارد که عوامل بیماری زا از طریق آنها میوه انار را آلوده می کنند. میوه از طریق کلاله ، ساقه ، زخم (مانند سوراخ خروج حشرات، نوک پرنده و ترک طبیعی) الوده می شود. بیماری های انار از طریق آلودگی بین میوه آلوده و سالم که با هم بسته بندی شده اند پخش شوند. بیماری هایی که با ذخیره سازی پس از برداشت مرتبط هستند، بواسطه بروز دیررس علائم نادیده گرفته می شوند. عوامل بیماری زا در مرحله گلدهی به میوه حمله می کنند. در این مقاله بیماری های انار پس از برداشت، علائم و میکروارگانیسم عامل آن را مورد بحث قرار می دهیم.

آنتراکنوز – بیماری های انار – بهسازان کشت –
Pomegranate diseases 1انتراکنوز
آنتراکنوز و ایجاد بیماری های انار
آنتراکنوز یک بیماری است که توسط گونه Colletotrichum ایجاد می شود و چندین محصول را تحت تأثیر قرار می دهد. در انار، این بیماری توسط چندین گونه Colletotrichum ایجاد می شود. در دو کمپلکس گونه های اصلی گروه بندی می شوند، کمپلکس گونه های C. acutatum و مجموعه گونه های C. gloeosporioides. شایع ترین علائم انتراکنوز شامل لکه ، برگزدایی، سوختگی شاخساره و پژمردگی است. علائم الودگی میوه شامل ضایعات فرورفته است. پاتوژن مقادیر زیادی هاگ تولید می کند که به صورت توده های لزج و نارنجی رنگ قابل مشاهده باشد.
علائم آنتراکنوز معمولاً روی کاسه گل میوه سبز به صورت ضایعات نکروزه قهوه ای تیره تا سیاه مشاهده می شود. پس از باران های تابستانی طولانی، ضایعات روی میوه در حال رسیدن به صورت لکه های پوسیده بپراکنده می شوند. این لکه های فرورفته و اغلب از طریق پوست و بغل پیشرفت می کنند منجر به پوسیدگی میوه می شود. توده های خاکستری تا نارنجی از هاگ ها اغلب روی ضایعات میوه سبز یا رسیده هستند. زمانی که شرایط آب و هوایی برای مدت طولانی مرطوب می ماند، قابل مشاهده است.
بیماری های انار ناشی از Pseudocercospora punicae
Pseudocercospora punicae باعث بیماری شایع دیگری در انار می شود که با لکه های برگ یا میوه نیز همراه است. در برگها، علائم با ضایعات قهوه ای تیره به شکل نامنظم (۰.۱-۰.۳ سانتی متر) شروع می شود. این ضایعات با بزرگ شدن می توانند حاشیه قهوه ای تیره مشخص با رنگ خاکستری ایجاد کنند. حلقه های متحدالمرکز رنگ خاکستری تیره و روشن متناوب در مرکز ضایعه دیده می شود. هاله مایل به سبز در اطراف ضایعات تشکیل می شود و با زرد شدن برگ ها بسیار مشخص می شود. در نهایت منجر به برگ زدایی شدید می شود که می تواند محصول را کاهش دهد.
علائم روی میوه شامل ضایعات سیاه نامنظم کوچکی است که بعداً می توانند به لکه های بزرگتر تبدیل شوند. ضایعات ایجاد شده توسط P. punicae برخلاف Colletotrichum و سایر پاتوژن های قارچی فقط سطحی هستند. علائم روی برگ ها و میوه ها می تواند در بین انواع مختلف انار متفاوت باشد. در منـابع مختلـف قارچ punicae .P از انارجداسازی شـده اما ارتبـاط ایـن قارچ با علایم لکه میـوه اثبـات نشـده. بیشتر از دیدگاه قارچ شناسی و تاکسونومی به آن پرداختـه شده است.

اسکوب انار – بیماری های انار – بهسازان کشت
Pomegranate diseases 2اسکوب انار
بیماری های انار و Dwiroopa punicae
Dwiroopa punicae، یک گونه قارچی متعلق به راسته Diaporthales که باعث ایجاد لکه برگی و پوسیدگی میوه انار می شود. لکه های برگ بیضی شکل و قهوه ای به قطر ۱ تا ۱.۵ سانتی متر است. پیکنیدیای سیاه فراوان (شبیه نقاط سیاه کوچک) در مرکز ضایعه قابل مشاهده است. علائم بر روی میوه به صورت ضایعات قهوه ای کوچک روی کاسه گل میوه در مراحل مختلف شروع می شود. ضایعات به دلیل وجود هاگ پاتوژن در سطح میوه افزایش یافته و سیاه می شوند. پوسیدگی ناشی از D. punicae اغلب باعث ریزش زودرس میوه می شود. ضایعات ناشی از D. punicae فرورفته نیستند.
پوسیدگی میوه و مومیایی کردن
پوسیدگی میوه یک مشکل جدی انار است که منجر به از دست دادن بیش از ۸۰ درصد میوه می شود. پاتوژن Pilidiella granati، یکی دیگر از پاتوژن قارچی می باشد. سطح میوه شروع به قهوه ای شدن می کند و پوسیدگی به سمت پوسته ها و بقچه ها پیش می رود. میوه شروع به پوسیدگی می کند و پیکنیدیا به صورت نقاط سیاه برجسته کوچک روی سطح میوه رویت می شود. علاوه بر این علائم سوختگی ساقه و لکه برگی نیز ممکن است ایجاد شود. در اواخر فصل رشد، میوه های آلوده خشک و نزدیک به ۵۰ درصد از این میوه می ریزند. در حالی که بقیه به درخت چسبیده می مانند.

پوسیدگی میوه – بیماری های انار – بهسازان کشت
Pomegranate diseases 3پوسیدگی میوه
مدیریت بیماری
بهداشت مزرعه بخشی جدایی ناپذیر از هر استراتژی مدیریت بیماری است. کاهش سطح تلقیح پاتوژن می تواند توسعه بیماری های انار را به تاخیر یا حتی از آن جلوگیری کند. نظافت با پاکسازی بستر برگ، میوه و ساقه های بیمار باغات به بهترین وجه انجام می شود. پاکسازی بقایای برگ در زمستان از اطراف درختان که ممکن است محل پاتوژن های فصل قبل باشند بسیار مهم است. برگ ، ساقه و میوه آلوده باید از باغ تا فاصله ایمن خارج شده و طبق مقررات محلی سوزانده شوند. اگر سوزاندن گزینه ای نیست، زباله ها باید دفن یا پوشانده شوند و کمپوست شوند.
بررسی درختان از نظر شاخه های بیمار بسیار مهم است. هرس شاخه های بیمار و ساقه های باقی مانده به حداقل رساندن انتقال چندین پاتوژن کمک کند. درختان را در آب و هوای خشک هرس کنید. اطمینان حاصل کنید که برش ها با زاویه ای انجام می شوند تا آب از سطوح چوبی خارج شود. تجهیزاتی که در تماس با بافت های بیمار قرار می گیرند باید با استفاده از یک ضدعفونی کننده ضدعفونی شوند. خوانندگان می توانند برای دریافت لیستی از محصولات تایید شده به سایت organic-agri مراجعه کنند.
متن پایانی
بیماری های انار به اختلالات متعددی اطلاق می شود که به صورت علائم مختلف خارجی و داخلی ظاهر می شود. این بیماری های انار سه نوع کلی دارند: پوسیدگی سطح میوه، عفونت داخلی میوه و پوسیدگی انتهای ساقه. عفونت میوه در تمام مناطق تولید رخ می دهد. بیماری های انار می توانند باعث کاهش شدید عملکرد شوند. شیوع شدید بیماری های انار می تواند کل باغ یا محموله میوه را در مدت زمان کوتاهی نابود کند. استفاده از قارچ کش ها برای کنترل پاتوژن هایی که در مراحل رشد میوه را آلوده می کنند، ضروری است. قارچکش ها می توانند برای کنترل عفونت های موضعی در بافت میوه، جلوگیری از عفونت در فرآیند نگهداری استفاده شوند.
موضوع | بیماری های انار +معرفی ۳ پاتوژن |
---|---|
نام نویسنده | سوسن حمزه |
تاریخ انتشار | ۱۴۰۳/۱۰/۲۴ |
سوالات متداول:
۱)علایم بیماری های انار چیست؟
علایم بیماری های انار مانند لکه های برگ یا میوه، نقاط سیاه برجسته کوچک روی سطح میوه است. همچنین حلقه های متحدالمرکز رنگ خاکستری تیره و روشن و…
۲)مسیر های ورود الودگی به میوه انار؟
الودگی می تواند از طریق کلاله ، ساقه ، زخم (مانند سوراخ خروج حشرات، نوک پرنده و ترک طبیعی)وارد شده. آلودگی بین میوه آلوده و سالم که با هم بسته بندی شدهاند هم منتشر می شود.
۳)مهم ترین دلایل تلفات انار کدام اند؟
بخش قابل توجهی از تلفات انار مربوط به بیماری های انار مرتبط با گونه های مختلف باکتریایی و قارچی است. این پوسیدگی ها منجر به از دست دادن بیش از ۸۰ درصد میوه می شود.