کود کمپوست

مزایای کود کمپوست شرکت بهسازان

کود کشاورزی - مزایای کود کمپوست

مزایای کود کمپوست در کشاورزی به روشنی برای اغلب کشاوزان و متخصصین شناخته شده است. به طوریکه اثرات آن در اصلاح خاک، افزایش عملکرد و همچنین افزایش کیفیت محصول قابل مقایسه با کودهای دامی و شیمیایی نیست. در صورتی که عمل کمپوستینگ بر روی مواد آلی به خوبی صورت گرفته باشد، کودی بدون بذرعلف هرز و عوامل بیماریزا و تخم حشرات خواهیم داشت. کود کمپوست علاوه بر تغذیه گیاه بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک تاثیر مثبتی خواهد داشت. یکی دیگر از مزایای کود کمپوست به خصوص در مناطق خشک و نیمه خشک که دچار کم آبی شده‌اند، افزایش ظرفیت نگهداری آب است که درنتیجه کاهش مصرف آب را در به دنبال خواهد داشت. کودهای آلی همچنین تاثیر مخرب خاک‌های شور و نامتعارف را کاهش میدهد. کود کمپوست همچنین با بهبود ساختار خاک‌های سبک و سنگین شرایط را برای بهره‌وری بهتر فراهم می کند.

برخی از مزایای کود کمپوست به شرح زیر می باشد

افزایش تخلخل: افزایش کود آلی به خاک باعث بهبود تخلخل و دانه بندی خاک شده و درنتیجه نفودپذیری و تهویه خاک را افزایش می دهد در حقیقت شرایط برای رشد و توسعه بهتر ریشه فراهم می‌گردد.
افزایش ظرفیت نگهداری آب: مصرف کود کمپوست به دلیل ظرفیت بالای نگهداری آب و مواد غذایی، در خاکهای سبک مانند اسفنج عمل کرده و باعث کاهش مصرف آب و افزایش جذب عناصر غذایی می‌گردد. کمپوست ۲ تا ۵ برابر وزن خود می‌تواند آب را در خود نگه دارد و از هدر روی آن جلوگیری کند.
افزایش خاصیت جذب: ذرات هوموس موجود در کود کمپوست، خاصیت جذب کنندگی بالایی دارد و مواد غذایی را جذب نموده و به مرور آزاد کرده و به آسانی در اختیار ریشه گیاهان قرار میگیرد.
شکل گیری خاکدانه: کمپوست به شکل گیری مناسب خاک‌دانه کمک خواهد کرد.
کاهش چسبندگی خاک: باعث کاهش چسبندگی خاکهای سنگین شده و مقاومت خاک را در زمان آماده سازی زمین کشاورزی در مقابل ماشین آلات کاهش می دهد و عملیات زراعی با مصرف انرژی کمتری صورت میگیرد.

افزایش جذب دما: کمپوست به دلیل رنگ تیره آن باعث جذب حرارت شده و خاک را گرم نگه می دارد که در مناطق سرد باعث افزایش سرعت رشد گیاه می گردد.
تامین عناصر مورد نیاز گیاه: کمپوست حاوی عناصر غذایی ماکرو و میکرو مورد نیاز گیاه بوده و این مواد را به تدریج در دسترس گیاه قرار میدهد. به نوعی کودهای آلی باعث افزایش قابلیت جذب عناصر غذایی پرمصرف و کم مصرف می‌گردد.
افزایش جمعیت میکروارگانیسم‌ها و موجودات زنده خاک: کمپوست باعث افزایش فعالیت‌های بیولوژیکی خاک شده و حاصلخیزی خاک را افزایش می دهد. در پی مصرف کود کمپوست جمعیت میکروارگانیسم‌های هوازی مفید همانند ازتوباکترها افزایش می‌یابد.
کاهش PH خاک: با مصرف کمپوست PH خاک تنظیم می گردد و اثرات منفی خاک‌های شور و قلیایی را تا حدودی کاهش می دهد. کمپوست به دلیل خاصیت اسیدی خود، باعث جذب برخی از عناصر غذایی غیرمحلول شده و عناصر میکرو در خاکهای اسیدی شرایط بهتری برای جذب دارند.

کاهش فرسایش خاک با استفاده از کود کمپوست :

افزایش کیفیت و عملکرد محصول: کمپوست علاوه بر افزایش عملکرد محصول، کیفیت محصول را نیز افزایش می دهد.
افزایش مقاومت به بیماری: کمپوست همچنین باعث افزایش مقاومت گیاه در برابر عوامل بیماریزا می‌گردد.
افزایش مقاومت گیاه به تنش های محیطی: زمانی که برای گیاه شرایط ایده‌آلی فراهم شود کمتر تحت تاثیر شرایط نامساعد محیطی قرار میگیرد. نتایج آزمایشات مختلف نشان داده که مصرف کود کمپوست می‌تواند خسارت سرمازدگی را به شدت کاهش دهد.
تامین آنزیم‌ها و هورمون‌ها: کمپوست با افزایش هوموس و مواد آلی خاک بعضی از آنزیمها و هورمونهای مورد نیاز گیاه را تامین می کند.
تعدیل اسیدیته خاک: همانند یک بافر مانع از تغییر اسیدیته خاک شده
فاقد بذر علف هرز، عوامل بیماری‌زا و تخم حشرات: طی فرایند تولید کمپوست درجه حرارت آن به بالای ۶۰ درجه افزایش یافته و در این حالت بذور علف هرز، تخم حشرات و عوامل بیماریزا را از بین می برد.
کاهش وزن مخصوص ظاهری خاک: کمپوست به دلیل وزن سبک آن وزن مخصوص ظاهری خاک را کاهش می دهد و به همین دلیل برای خاک‌های سنگین بسیار مناسب است.
مانع از ایجاد سله: کمپوست مانع از ایجاد سله در خاک‌های سنگین شده و شرایط توسعه ریشه را در خاک فراهم میکند.

افزایش حاصلخیزی خاک

 

اگر بخواهیم خاکی حاصلخیز داشته باشیم، بایستی تمام معایب آن را برطرف کنیم. کمبود یا بیش بود عناصر غذایی در خاک، پایین بودن تخلخل خاک همچنین تخلخل بالای خاک، نامتعادل بود PH خاک، شکل نامناسب خاک دانه، شور یا قلیایی بودن خاک، کاهش موجودات زنده و مفید خاک و کاهش ظرفیت نگهداری آب از جمله موارد مهمی هستند که در حاصلخیزی خاک تاثیر مستقیم دارند، بهترین و کم هزینه ترین راه برای رفع این مشکلات و افزایش حاصلخیزی خاک مصرف کودهای آلی است.

 تولید محصول ارگانیک

زمانی که تلاش کنیم خاک را با کودهای آلی حاصلخیزتر کنیم، مصرف کودها و سموم شیمیایی به حداقل می‌رسد، در پی آن از تجمع نیترات و دیگر عناصر مضر در محصولات کشاورزی جلوگیری می‌شود. مصرف مداوم کودهای آلی می‌تواند کشاورزی پایدار را توسعه دهد و سلامت زمین‌های کشاورزی را به نسلهای بعد هدیه دهد این بزرگترین مزیت مصرف کودهای آلی است که از تخریب زمین‌های کشاورزی جلوگیری می‌کند و  سلامت خاک، گیاه، محصولات کشاورزی و در نهایت سلامت انسان را به ارمغان خواهد آورد.

  افزایش بهره‌وری در کشاورزی با کود کمپوست بهسازان

یکی از مزایای مهم کود کمپوست ارزان تر بودن آن نسبت به کودهای شیمیایی است. همین مزیت باعث می‌شود هزینه‌های تولید محصولات کشاورزی کاهش یافته و سود بیشتری عاید کشاورز گردد. شرکت بهسازان به دلیل قرار گرفتن در موقعیتی خاص از نظر شرایط آب و هوایی و همچنین خرید مواد اولیه توانسته کودی باکیفیت و ارزان تولید کند و این مزیت بسیار مهم شرکت بهسازان نسبت به دیگر تولید کنندگان کودهای آلی می‌باشد.

جهت اطلاع از قیمت کودهای آلی و نحوه خرید با واحد فروش در ارتباط باشید.

تلفن تماس : ۰۹۱۷۳۵۲۳۸۷۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.