کود مینرال تکسا

برترین کود ارگانیک آلی جایگزین کود دامی

انواع کود آلی- کود ارگانیک آلی

کود ارگانیک آلی یکی از مکمل های غذایی ضروری برای رشد و نمو گیاهان می باشد. گیاهان به طور طبیعی می توانند مواد غذایی مورد نیاز خود را از طریق خاک دریافت کنند. اما گاهی اوقات این مواد مغذی همه نیازهای گیاه را برطرف نمی کند، در نتیجه بهترین راه حل استفاده از انواع کودها می باشد. یکی از بهترین های کود هایی که در بازار برای رشد گیاه وجود دارد کود مینرال تکسا می باشد. کود ها به طور کلی به سه دسته کود ارگانیک آلی، کودهای شیمیایی وکودهای بیولوژیکی تقسیم بندی می شوند. کود مینرال تکسا جزو کود های معدنی محسوب می شود. در ادامه به طور تخصصی به بررسی انواع کود ارگانیک آلی می پردازیم.

انواع کود ۱ کود آلی ۱

انواع کود ۲ کود آلی ۲

انواع کود ۳ کود آلی ۳

کود ارگانیگ آلی چیست؟

همان طور که در ابتدای مقاله نیز اشاره کردیم گیاهان برای رشد بهتر خود علاوه بر مواد غذایی طبیعی به مکمل هایی مانند انواع کود ها نیز نیازمند می باشند. یکی از بهترین کود های معدنی در بازار که تمامی نیازهای یک گیاه را برطرف می کند کود مینرال تکسا می باشد. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و نحوه خرید این مدل کود معدنی به سایت بهسازان کشت مراجعه کنید و با مشاوران تخصصی این مجموعه در ارتباط باشید.

کود ارگانیک آلی یک مدل کود طبیعی می باشد که هیچگونه ماده شیمیایی در آن به کار نرفته است. کود ارگانیک آلی از تجزیه و پسماند منابع طبیعی مانند مدفوع حیواناتی مثل گاو و گوسفند و یا تجزیه باقی مانده شاخه ها و برگ های درختان و گیاهان به وجود می آید. کود ارگانیک آلی همانند سایر کود ها حاوی فسفر، پتاسیم و نیتروژن می باشد. اما با این تفاوت که این سه ماده ضروری برای رشد گیاه به طور طبیعی درون خود این کود ها به وجود می آید و ماهیت شیمیایی ندارد.

کود ارگانیک آلی را از حیث مدل تولید آن می توان به ۶ دسته مختلف تقسیم بندی کرد.

  • کود های دامی، تولید شده از مدفوع گاو و گوسفند و اسب
  • کود های گیاهی، تولید شده توسط شاخ و برگ گیاهان
  • کود های پرندگان، تولید شده توسط فضولات انواعی از پرندگان
  • کود ورمی کمپوست، تولید شده توسط مدفوع کرم خاکی
  • کود های آلی که توسط پسماند فاضلاب ها به وجود می آید
  • و در نهایت کود هایی که از طریق پسماند مواد غذایی و زباله ها به وجود آید.
کود آلی- کود ارگانیک آلی

کود آلی- کود ارگانیک آلی- بهسازان کشت

انواع کود ۱ کود آلی ۱

مزایای استفاده از کود ارگانیک آلی

مهم ترین مزیتی که کود ارگانیک آلی دارد این است که با استفاده از این مدل کود مصرف کود های شیمیایی به حداقل می رسد. به این دلیل که این کود های ماهیت طبیعی دارند آلودگی های زیستی کمتری را به وجود می آورند. یکی از دیگر از مزیت های مهم کود ارگانیک آلی اکسیژن رسانی به خاک می باشد. زمانی که اکسیژن کافی به خاک می رسد، خاک بسیار غنی می شود و به دلیل جریان هوایی که در خاک برقرار می شود از پوسیدگی ریشه جلوگیری می کند.

یک مزیت بسیار مهم کود ارگانیک آلی این است که این مدل کود خطر مسمومیت را هم برای گیاهان کاهش می دهد و هم برای انسان هایی که در حال استفاده از این کود ها هستند. زمانی که از مقادیر زیاد کود های شیمیایی برای گیاه استفاده می شود، این احتمال وجود دارد که گیاه به اصطلاح دچار سوزندگی شود. همچین استفاده از کود های شیمیایی برای تماس با انسان ها نیز بسیار خطرناک می باشد. کود ارگانیک آلی هیچکدام از این مشکلات را به وجود نمی آورد.

تقویت و مقاومت فیزیکی خاک یکی دیگر از مزیت های بسیار مهم کود ارگانیک آلی می باشد. خاک گیاه به این دلیل که مداوم در حال استفاده می باشد و وظیفه تغذیه رسانی به گیاه را به عهده دارد، ممکن است بعد از مدتی ساختار اولیه خود را از دست بدهد. این مدل کود ساختار خاک را به شدت تقویت می کند و قدرت فیزیکی را بسیار بالا می برد. کود ارگانیک آلی همچین به تقویت ریشه، ساقه و برگ گیاهان نیز بسیار کمک خواهد کرد.

معایب استفاده از کود ارگانیک آلی

تا به اینجا با مزایای بسیار زیاد کود ارگانیک آلی آشنا شدیم . در این قسمت از مقاله به سراغ بررسی معایب کود ارگانیک آلی می رویم. یکی از اولین معایب این مدل کود ها حجم بسیار بالای آن ها می باشد که یک ساختار ناهمگون را به وجود می آورد. دومین عیب بزرگ این مدل کود این است که مواد مغذی که درون این کود ها وجود دارد تناسب و تعادل مورد نیاز برای رشد گیاه را ندارند. به این دلیل که این کود ها از پسماند و تجزیه حیوانات و گیاهان به دست می آیند به طور دقیق نمی توان پیش بینی کرد چه مقدار از مواد مغذی مورد نیاز گیاه را درون خود دارند.

کود های دامی

بعد از آشنایی کامل با انواع کود ارگانیک آلی و مزایا و معایب آن، در این قسمت از مقاله به سراغ معرفی یکی از معروف ترین نوع کود های ارگانیک آلی یعنی کود های دامی می رویم. کود های دامی از مدفوع گاو، گوسفند و اسب تولید می شود و به طور طبیعی حاوی فسفر، پتاسیم و نیتروژن می باشد. این مدل کود حاوی مقادیر بسیار زیادی از عنصر کربن می باشد. از مزایای کود های دامی می توان به چند اشاره کرد. اولین مزیت کود های دامی افزایش نفوذ پذیری خاک می باشد. این کود ها همچین باعث می شود خاک بتواند آب مورد نیاز خود را به مقدار بیشتری جذب کرده و درون خود نگه دارد.

کود دامی با افزایش مواد آلی درون خاک، ساختمان آن را تقویت می کند و رشد دانه گیاه را افزایش می دهد. کود های دامی به صورت تدریجی عناصر قابل جذب در خاک را افزایش می دهند و همچین با افزایش مواد آلی در خاک به ساختار خاک کمک می کنند عناصر بیشتری را جذب کند. در کود های دامی یک اصطلاحی وجود دارد به نام کود سرد و یا کود گرم حیوانی. مقادیر گرم و سرد بر اساس مقدار کربن به نیتروژن در این کود ها سنجیده می شود. اگر میزان کربن به نیتروژن بیشتر باشد کود به اصطلاح سرد است و اگر میزان نیتروژن به کربن بیشتر باشد کود دامی ما گرم است.

کود های دامی که یکی از شناخته شده ترین مدل های کود ارگانیک آلی هستند، در کنار تمامی مزایایی که دارند معایب مخصوص به خود را نیز دارند. در ادامه مهم ترین معایب انواع کود های دامی بررسی می کنیم. اولین ایراد بزرگ این مدل کود ارگانیک آلی بوی نامطبوع آن است که بسیار می تواند آزاردهنده باشد. مخصوصا اگر زمین کشاورزی در نزدیکی محل سکونت انسان ها باشد. به طور کلی نمی توان کیفیت این مدل کود ها را تضمین کرد، زیرا ممکن است کود های حیوانی حاوی انواع قارچ ها، ویروس ها و باکتری ها باشند که ممکن است برای گیاهان بسیار مضر باشند.

مدفوع حیوانات ممکن است حاوی مقادیر زیادی از هورمون ها، شم ها و آنتی بیوتیک ها باشد که با محض ورود به خاک آن را آلوده می کند. این مدل از انواع کود ارگانیک آلی اثرات مخرب زیست محیطی زیادی هم به همراه دارد. زمانی که کود های آلوده به مواد شیمیایی، ویروس ها و باکتری ها وارد خاک برسند، از آنجا وارد آب های سطحی و یا زیر زمینی می شوند و خطرات زیست محیطی بسیاری را به همراه دارند. آخرین عیب بزرگی که کود های دامی دارند هزینه های بسیار بالای این مدل کود ارگانیک آلی می باشد.

کود دامی- کود ارگانیک آلی

کود دامی- کود ارگانیک آلی- بهسازان کشت

انواع کود ۲ کود آلی ۲

برترین کود ارگانیک آلی جایگزین کود دامی

از آنجا که معایب کود های دامی بسیار بیشتر مزایای آن می باشد، امروزه متخصصان این حوزه به فکر یک جایگزین مناسب برای این مدل کود ارگانیک آلی می باشند. یکی از این ترکیبات که بسیار هم مورد استقبال قرار گرفته است، ترکیبات هیومیکی می باشد. ترکیبات هیومیکی برا اثر اکسیداسیون بقایای گیاهان در طی هزاران سال به وجود می آید. هر یک کیلوگرم از این محصول برابر است با ۱۰ تن کود دامی. همان طور که مشخص است اولین مزیت آن نسبت به کود های دامی هزینه کمتر آن است.

استفاده از این مدل کود بسیار راحت است و سختی های کود های دامی را ندارد. ترکیبات اسید هیومیک درون خود پتاسیم، ازت و مقادیری از فولویک اسید را دارا هستند که نقش تامین سبزینگی گیاه و رشد بیشتر برگ های گیاه را به عهده دارند. از مزایای دیگر این مدل کود ارگانیک آلی می توان به تعادل ph خاک، افزایش رطوبت خاک، مقاومت بیشتر گیاه در برابر انواع بیماری ها و آفت ها، سرعت بیشتر در فتوسنتز و کاهش شوری خاک اشاره کرد.

سخن پایانی

تا به اینجا در organic-agri با کود ارگانیک آلی و انواع آن به طور کامل آشنا شدیم. این کود از تجزیه و پسماند منابع طبیعی مانند مدفوع حیواناتی مثل گاو و گوسفند و یا تجزیه باقی مانده شاخه ها و برگ های درختان و گیاهان به وجود می آید. کود ارگانیک آلی شامل مدل های مختلفی از جمله کود های دامی، کود های گیاهی، کود های پرندگان، کود های ورمی کمپوست و بقایای مواد غذایی و پسماند فاضلاب ها می باشد. از معایب بزرگ کود های دامی می توان به هزینه بالای آن، آلودگی و بوی نامطبوع اشاره کرد. بهترین جایگزین برای این مدل کود، کود اسید هیومیک می باشد.

کود جایگزین- کود ارگانیک آلی

کود جایگزین- کود ارگانیک آلی- بهسازان کشت

انواع کود ۳ کود آلی ۳

موضوعبرترین کود ارگانیک آلی جایگزین کود دامی
انواع مختلف کود ارگانیک آلیکود های دامی، کود های گیاهی، کود های پرندگان، کود های ورمی کمپوست و بقایای مواد غذایی و پسماند فاضلاب ها
نویسندهآسیه روانان
تاریخ۱۴۰۳/۰۲/۲۷

سوالات متداول

  1. کود ارگانیک آلی چه مدل کودی می باشد؟ این کود از تجزیه و پسماند منابع طبیعی مانند مدفوع حیواناتی مثل گاو و گوسفند و یا تجزیه باقی مانده شاخه ها و برگ های درختان و گیاهان به وجود می آید.
  2. انواع مختلف کود ارگانیک آلی کدام است؟ کود های دامی، کود های گیاهی، کود های پرندگان، کود های ورمی کمپوست و بقایای مواد غذایی و پسماند فاضلاب ها
  3. معایب کود های دامی چیست؟  از معایب بزرگ کود های دامی می توان به هزینه بالای آن، آلودگی و بوی نامطبوع اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.