بذر و پرورش سبزیجات، اکثر باغبانان فضاییرا برای رشد یکی از اصلیترین محصولات سیبزمینی، گوجه فرنگی و فلفل پیدا میکنند. همه این گیاهان از خانواده organic-agri هستند، اما یکی از گروه های برجسته آنها بسیار کمتر در خانه رشد میکند.
این مایه شرمساری است، زیرا با توجه به شرایط مناسب می تواند محصول عظیمی از میوه های خوشمزه تولید کند. و همچنین جذابیت بصری زیادی را به یک تکه سبزیجات اضافه کند.
گونه مورد بحث با نامهای بادمجان، برنجال یا ملانزانا. همراه با دهها نام دیگر بسته به اینکه در کدام قسمت از جهان از آن لذت میبرند، شناخته میشود. در اینجا چیزی است که برای رشد موفقیت آمیز بذر بادمجان باید بدانید.
فهرست مطالب قابل مطالعه در اینجا:
ظاهر گیاه های بادمجان مرغوب در باغ و مزرعه
رشد و پرورش بادمجان در آشپزخانه برای مصرف تازه
شناخت و آشنایی با فواید تغذیه ای دانه بادمجان
چگونه بادمجان را در خانه کاشت و پرورش دهیم ؟
زمان و اصول صحیح برداشت بذر بادمجان در مزرعه
مشکلات رایج در رشد و پرورش بادمجان در خانه
آنچه از مطالعه این مقاله متوجه شدیم:
گالری تصاویر:
ظاهر گیاه های بادمجان مرغوب در باغ و مزرعه
بادمجان گیاهی است راسته و بوته ای که ارتفاع آن به حدود یک متر می رسد و پخش می شود. چندین شاخه از ساقه مرکزی جدا میشوند که هر کدام دارای برگهای پهن و کمی مبهم با لبههای دلمهدار هستند. با گذشت زمان، گلهای بنفش مایل به سفید با پرچمهای زرد ظاهر میشوند. و به دنبال آن خود دانه ۱ میوههای بادمجان ظاهر میشوند.
عنوان | بذر |
---|---|
نویسنده | یگانه صالحیان |
دپارتمان | اوج شید |
تعداد کلمات | ۱۷۷۱ کلمه |
مدت زمان | ۱۵ دقیقه |
رایجترین گونههای بادمجان میوههای بزرگ، بلند و بیضی شکل را تولید میکنند. که از قفسههای سوپرمارکتها آشنا هستند، با رنگهایی از بنفش متمایل به قرمز تا آبی تیره سیاه. با این حال، بسیاری از انواع دیگر با میوههایی با شکل ها و اندازه های مختلف در organic-agri موجود است. انواع بادمجان لبنانی میوههای بلندتر و نازک تری تولید میکند، اگرچه در هر بوته تعداد بیشتری از آنها وجود دارد.
گونه های تایلندی بذر بادمجان میتوانند دسته هایی از میوه های ریز تولید کنند که بسیار شبیه به انگور هستند. درحالی که بسیاری از بادمجان های دیگر میوه های بالغی تولید می کنند که بزرگتر از توپ گلف نیستند.
رنگ بادمجان می تواند به همان اندازه متفاوت باشد. برخی از گونههای ایتالیایی میتوانند پوستهای بنفش سنتی را با نوارهای سفید خشن بپوشانند. در حالی که برخی دیگر میوههایی به رنگ بنفش روشن، پوسته تخممرغ یا حتی نارنجی دارند.
رشد و پرورش بادمجان در آشپزخانه برای مصرف تازه
اگر فقط بادمجان خریده شده در مغازه را تجربه کرده اید و آن را خوش طعم و بی مزه میبینید. ممکن است از خود بپرسید که آیا این بذر ارزش گنجایش را دارد یا خیر. همانطور که ممکن است حدس بزنید، یک بادمجان خانگی خوب کاملاً با یک نمونه معمولی سوپرمارکت متفاوت است. بافت آن کرمی است تا پشمی، و طعم لطیف آن به جای تلخ یا آبکی، آجیلی و صاف است.
به طور سنتی، هر گونه تلخی دانه ۲ با نمک زدن میوه قبل از پختن برطرف می شد. برای این کار بادمجان ها را ورقه کرده و روی گوشت آن را با کمی نمک بپاشید. برش ها را تا نیم ساعت در آبکش بگذارید سپس خشک کنید و در دستور پخت خود استفاده کنید. درحالی که بیشتر انواع بذر بادمجان تلخی شدید را از آنها بیرون میآورند. هنوز هم میتوان از نمک برای کاهش محتوای آب و سفت کردن بافت استفاده کرد.
بادمجانهای بزرگتر خانهای طبیعی پیدا میکنند که بهطور ضخیم برش داده شده. روغنکاری شده و کبابی شده است، بهویژه در باربیکیو organic-agri. انواع کوچکتر در انواع کاری آسیایی و سیب زمینی سرخ شده عالی هستند. و همچنین پایه اصلی مجموعه سبزیجات اروپایی از جمله کاپوناتا و راتاتوئیل هستند. و اگر میوههای بیش از حد رشد کردهای را پیدا کردید که آماده پخت هستند. میتوانید آنها را تفت داده و به عنوان پایه غذاهای سنتی یا برای غلیظ کردن سوپها و خورشتها استفاده کنید.
شناخت و آشنایی با فواید تغذیه ای بذر بادمجان
بادمجان منبع عالی ویتامین C با مقادیر کمتری ویتامین K و B6 است. همچنین منبع بسیار خوبی از مواد معدنی مختلف از جمله پتاسیم، آهن، نیاسین و فولات است. محتوای فیبر بالای میوه همچنین آن را برای هضم خوب می کند. و ظاهر سنتی آن را در غذاهای جانبی توضیح می دهد و در بسیاری از غذاها لذت می برد.
چگونه بادمجان را در خانه کاشت و پرورش دهیم ؟
اگر یک چیز وجود دارد که باید در مورد رشد بادمجان بدانید. این است که یک دوره طولانی گرما برای موفقیت ضروری است. به عنوان یک بومی نیمه گرمسیری، برای رشد بذر به دمای ثابت ۲۰ درجه سانتیگراد یا بالاتر نیاز دارد. و تلاش برای رشد آن در شرایط سردتر تقریباً محکوم به شکست است.
در مناطقی با فصل رشد کوتاهتر، شروع دانهها در داخل خانه تقریبا ضروری است. با این حال، برای کاهش شوک پیوند، حتماً آنها را در ریشه، گلدان های زیست پذیر ارگانیک اگری یا موارد مشابه بکارید. اما چه دانهها را در زیر پوشش یا مستقیماً در بستر سبزیجات بکارید. بادمجانها باید خانه نهایی خود را در آفتاب کامل. در خاکی با زهکشی خوب، حاصلخیز و با فاصله حداقل ۴۵ سانتی متر در هر جهت پیدا کنند.
تقویت خاک با کمپوست خوب پوسیده به بذر بادمجان شروع خوبی می دهد. و از زمانی که اولین گلها ظاهر میشوند، هردو هفته یکبار از یک کود غنی از پتاسیم استفاده می کنند.
آبیاری مهم است. زیرا گیاهان به جای ایستادن در خاک، خیساندن منظم و عمیق را ترجیح میدهند که به سرعت تخلیه شود. استفاده از مالچ کاه یا مشابه آن را برای کمک به حفظ رطوبت خاک در نظر بگیرید. و سعی کنید از پاشیدن ساقه یا برگ ها خودداری کنید. زیرا این امر می تواند باعث ایجاد کپک و سایر مشکلات شود.
همانطور که گیاهان رشد می کنند، شاخه های میوه دار نیاز به حمایت دارند. زیرا بذر های در حال رسیدن می توانند خیلی سریع بسیار سنگین شوند. با توجه به اینکه چنین است واریتههای ارگانیک اگری در هر بوته چندین کیلو میوه تولید میکنند. این عاملی نیست که بتوان آن را به لحظه آخر رها کرد.
حمایت سنتی با استفاده از عصا یا داربست به اندازه کافی خوب کار می کند. اما برخی از باغبانان دوست دارند دانه ۳ گیاه کامل را در داخل یک قفس بامبو رشد دهند. که امکان دسترسی آسان به گیاه را در جوانی فراهم می کند. اما با بالغ شدن گیاه حمایت همه جانبه را فراهم می کند.
زمان و اصول صحیح برداشت بذر بادمجان در مزرعه
بادمجان خانگی باید قبل از رسیدن میوه ها به اندازه معمولی برداشت شود. برای انواع معمولی بادمجان، میوهها را زمانی برداشت کنید که طول آنها حدود ۸ سانتیمتر باشد. و از ۱۸ تا ۲۰ سانتیمتر بیشتر نباشد. برای همه انواع بادمجان، میوه ها باید در هنگام برداشت براق باشند. هنگامی که شروع به کدر شدن کردند. به این معنی است که دانههای داخل آن بالغ شدهاند و گوشت پشمی و تلخ میشود.
برای برداشت، از یک چاقوی تیز یا قیچی استفاده کنید تا میوه را از ساقه آن جدا کنید. میوه ها با کلاه نسبتاً محکمی به گیاه چسبیده اند. و تلاش برای پیچاندن آنها می تواند به بذر میوه، ساقه یا هر دو آسیب برساند. چیدن منظم فصل طولانی تری را تشویق می کند و برداشت اندک و اغلب بهترین استراتژی است. زیرا میوه ها به خوبی ذخیره نمی شوند و باید در اسرع وقت استفاده شوند.
مشکلات رایج در رشد و پرورش بادمجان در خانه
جدا از نیاز بذر هندوانه به گرما، آفتاب و آب، بادمجان ها گیاهی نسبتا بخشنده برای رشد هستند. با این حال، چند مشکل رایج وجود دارد که می تواند ظاهر شود.
آفات اصلی جذب بادمجان شته ها، کنه های عنکبوتی و سوسک های برگ هستند. دو مورد اول آسیب کمی به یک گیاه بالغ وارد میکنند. اگرچه می توانند برای یک نهال بذر بادمجان دردسر ایجاد کنند. با این حال، سوسکهای برگ میتوانند تقریباً در کمترین زمان ممکن گیاه ارگانیک اگری را به اسکلت توری بکشند. بنابراین مراقب هرگونه نشانهای از آلودگی باشید. هر سه حشره را میتوان با حذف دستی یا با استفاده از اسپری برای مسدود کردن تنفس آنها مقابله کرد. به عنوان آخرین راه حل، یک حشره کش ارگانیک موثر است. اما آسیب احتمالی جانبی به حشرات مفیدی که ترجیح میدهید به باغ خود خوش آمدید را در نظر داشته باشید.
پژمردگی باکتریایی میتواند باعث ریزش برگها و از بین رفتن آن شود. و این مشکل به زودی در کل گیاه پخش شود. متأسفانه، هنگامی که عوامل بیماری زا بذر که باعث پژمردگی می شوند، نفوذ کنند، هیچ درمان یا درمانی وجود ندارد. کل گیاه باید با دقت برداشته شود و دور از توده کمپوست شما دور ریخته شود.
آنچه از مطالعه این مقاله متوجه شدیم:
اما به کنار این مسائل جزئی، اگر پچ سبزیجات شما بتواند یک فصل رشد طولانی گرما را با آب و تغذیه فراوان فراهم کند، با برداشت قابل اعتمادی از میوهها که به همان اندازه خوشمزه و همهکاره هستند پاداش دریافت خواهید کرد. به طور کلی، اولین دور بادمجان شما بعد از ۷۰-۹۰ روز آماده برداشت است. با استفاده از چاقو یا قیچی میوه را با دقت از روی گیاه جدا کنید. تا به شاخههای اصلی آسیب نرسانید. در طول فصل برداشت بذر به دقت مراقب بادمجان خود باشید. یک بادمجان بی رنگ بیش از حد رسیده است. فقط زمانی برداشت کنید که بادمجان شما جوان و براق باشد تا بهترین طعم را داشته باشید.
سوالات متداول
- رایج ترین گونه های بادمجان چه نوع بادمجانی تولید می کنند؟
- رایجترین گونههای بادمجان میوههای بزرگ، بلند و بیضی شکل را تولید میکنند.
- چگونه تلخی بادمجان را از بین ببریم؟
- برای این کار بادمجان ها را ورقه کرده و روی گوشت آن را با کمی نمک بپاشید.
- زمان مناسب برداشت بادمجان چه موقعی است و رنگ آن چرا کدر می شود؟
- همه انواع بادمجان باید در هنگام برداشت براق باشند. هنگامی که شروع به کدر شدن کردند، به این معنی است که دانههای داخل آن بالغ شدهاند و گوشت پشمی و تلخ میشود.