بذر مال کردن به معنای مخلوط کردن یا غوطه ور کردن بذر در ماده هایی همچون کودهای شیمیایی وآلی ویا سموم قارچ کش است. بذر مال کردن به منظور تغذیه ویا ضدعفونی بذر صورت میگیرد. غوطه ور کردن بذر در کودهای شمیایی و مواد آلی همچون کود شوک ده ایکس گلد و کود مولتی کمپلکس شوک باعث افزایش رشد می شود. برای بذر مال کردن به منظور ضد عفونی بذر ویا پیشگری از ابتلا به بیماری ها واز ترکیباتی همچون قارچکش و باکتری کش وحشره کش استفاده می شود. با تیم بهسازان کشت همراه باشید تا با فواید بذر مال کردن اشنا شویم. برای خرید کود شوک ده ایکس گلد کلیک فرمایید.
فهرست تصاویر
بذور 2 برخی از مواد مغذی مورد نیاز گیاهان برای رشد
بذور 3 انواع کود برای بذر مال کردن برنج و گندم
فواید انجام بذر مال:
بذر مال کردن می تواند تأثیرات مثبتی بر رشد و سلامت گیاهان داشته باشد. غوطه ور کردن دانهها در کودهای شیمیایی و آلی باعث جذب آسانتر مواد مغذی و عناصر ضروری از طریق پوست دانه میشود. این فرآیند زمان جوانه زدن را سرعت میبخشد. همچنین به دانهها اجازه میدهد تا با استفاده از مواد آلی موجود در کود، سریعتر به چرخه رشد خود وارد شوند. نتیجه این تغذیه مناسب، ایجاد گیاهانی قویتر و سالمتر است که مقاومت بیشتری در برابر بیماریها و آفات دارند. برای اطلاع از قیمت کود شوک می توانید به وبسایت بهسازان کشت مراجعه فرمایید.

فواید بذر مال – بذر مال – بهسازان کشت
بذور1 خواص بذر مال کردن
علاوه بر این، مخلوط کردن دانهها با کودهای شیمیایی به عنوان یکی از اقتصادی ترین شیوهها برای تأمین مواد مغذی گیاهان به شمار میآید. آغشته کردن دانه ها با کود های شمیایی و مواد آلی موجب مقاومت گیاه در برابر تنش های محیطی همچون خشکسالی می شود. بذرمال کردن با افزایش جذب تغذیه دانهها در مراحل اولیه رشد میتواند به افزایش میزان و کیفیت محصولات نهایی کمک کننده باشد. بر اساس تحقیقات تیم بهسازان کشت درهنگام بذر مال کردن باید به نکات زیر توجه داشت.
نکات مورد توجه هنگام بذر مال کردن بذور :
در هنگام بذر مال کردن، دقت به غلظت و میزان محلول کودی بسیار حائز اهمیت است. استفاده از محلول با غلظت بالا ممکن است به دانهها آسیب زده و رشد آنها را مختل کند. گیاهان دارای نیاز های تغذیه ای متفاوتی نسبت به یکدیگر هستند. به همین سبب استفاده از یک محلول واحد نمیتواند تأمین کننده نیازهای خاص هر گیاه برای رشد بهینه باشد. بذر مال کردن با استفاده از یک محلول ممکن است نتایج مطلوبی را برای ما به همراه نداشته باشد.
پس از بذر مال کردن، حفظ بذر در محیطی خشک و خنک برای جلوگیری از تخریب مواد پوششی ضروری است . همچنین شرایط محیطی مانند دما، رطوبت و نوع خاک در تأثیرگذاری بذر مال کردن نقش مهمی را ایفا میکند. بنابراین، انتخاب مواد مناسب بر مبنای شرایط اقلیمی و منطقهای در فرآیند بذر مال کردن بسیار اهمیت دارد. برای یافتن بهترین کود و محرک رشد به منظور بذر مال کردن ابتدا باید با نیاز های حیاتی گیاهان اشنا شویم . سپس با توجه به شرایط اقلیمی و منطقه ای خود کود مناسبی را که بر طرف کننده نیاز های حیاتی بذور ما است را انتخاب کنیم.
مواد مغذی مورد نیاز برای گیاهان :
نیتروژن یکی از عناصر غذایی کلیدی است که به رشد سریع گیاهان کمک کرده و موجب تولید شاخهها و برگهای سالم و قوی میشود . نیتروژن کیفیت و مقدار محصولات را نیز افزایش میدهد. فسفر به عنوان یکی از مواد مغذی ضروری، به تشکیل ساقه و ریشههای قوی یاری میرساند. پتاسیم نیز موجب افزایش مقاومت گیاهان در برابر بیماریها و شرایط نامساعد محیطی میشود. کلسیم به تقویت سلولهای گیاه کمک کرده و فشار اسموزی و دیوارههای سلولی را تنظیم میکند. هیومیک اسید به عنوان یک عنصر تغذیهای، عملکرد گیاهان را بهبود بخشیده، میزان و کیفیت محصولات را افزایش میدهد. استفاده از هیومیک اسید مصرف مواد شیمیایی مضر را در کشاورزی کاهش میدهد.
آمینو اسیدها نیز در مواجهه گیاهان با شرایط استرسی مانند خشکی یا شوری خاک کمک میکند. آمینو اسید ها سلامت و بقای گیاهان را نیز تضمین میکنند. منگنز، یک عنصر کمیاب، نقش مهمی در تولید کلروفیل، فعالسازی آنزیمها و تنظیم فرآیندهای متابولیکی گیاهان دارد. آهن نیز به تولید کلروفیل و تنظیم فرآیندهای تنفسی کمک کرده و مقاومت گیاه را افزایش میدهد. همچنین، عصاره جلبک دریایی به عنوان منبعی غنی و مغذی به تقویت گیاهان کمک میکند. این عصاره شامل عناصر غذایی مهمی چون نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم، آهن و منگنز است. حال به شما برخی از بهترین کود ها برای بذر مال کردن را از نظر تیم بهسازان کشت به شما معرفی میکنیم.

مواد مغذی مورد نیاز گیاهان – بذر مال – بهسازان کشت
بذور 2 برخی از مواد مغذی مورد نیاز گیاهان برای رشد
بهترین کود ها برای بذر مال کردن:
- کود شوک 10 ایکس گلد((Shock to gold: این کود ، دارای عناصر مغذی حیاتی مانند نیتروژن، فسفر، پتاسیم، آهن، روی، منگنز، مس و اسیدهای آمینه است. این ترکیبات به طور متناسب با فرمولاسیون مدرن در کود تعبیه شده اند تا به تمامی نیازهای گیاه پاسخ دهند.
- کود مولتی کمپلکس شوک: شامل مجموعه ای از عناصر مغذی حیاتی همچون ان پی کا، ریز مغذی ها، ویتامین و هورمون رشد است. این کود دارای ویژگی های همچون سرعت جذب بالا ، خلوص و کیفیت زیاد است . ویژگی های این کود باعث افزایش مقدار محصول، بهبود و افزایش جوانه زنی وگلدهی می شود.
- کود کامل آل مکس جنریت آمریکا: این کود شامل ترکیبات ارگانیک است که می تواند نیاز های گیاه برای رشد بهینه را فراهم سازد. در مورد مزایای اصلی این کود میتوان گفت که این کود شامل تمامی عناصر غذایی مورد نیاز برای گیاهان است. به همین دلیل کمک بسیاری به گیاهان می کند تا به صورت سالم و با کیفیت رشد و توسعه یابند. یکی دیگر از مزایای کود کامل آل مکس جنریت این است که کوچک ترین صدمه ای به محیط زیست وارد نمی کند.
- کود عصاره جلبک دریای جنریت آمریکا: این کود یکی از کود های ارگانیک و طبیعی است که خاصیت سوزانندگی برای گیاه ندارد. همچنین خاک را دچار مسمومیت نمی کند. این کود دارای قابلیت جذب مواد مغذی و انتقال آن به گیاه را دارد که باعث افزایش بهروری گیاه می شود.
- کود پودری فولویک اسید: این کود یک ماده هیومیکی حاصل از تجزیه بقایای موجودات زنده بدون تاثیر مخرب زیست محیطی است. کود فولویک اسید جنریت توانایی انتقال مستقیم بیش از ۶۰ ماده معدنی و عناصر کمیاب به سلولهای گیاه را داراست. خود فولویک اسید نیز جذب ریشه می شود.
بهترین کود ها برای بذر مال کردن برنج و گندم:
یکی از بهترین کودها برای بذر مال کردن گندم، هیومیک اسید است. هیومیک اسید یکی ازانواع کودهای آلی است که از مزایا و فواید بسیاری برخوردار است. در واقع با استفاده از این کود میتوان به نتایجی شگفتانگیز دست پیدا کرد. برای بذر مال کردن برنج می توان به کود هیومیک اسید، فولیک اسید و کود جلبک دریای اشاره نمود. استفاده از اسید هیومیک و کودهای حاوی عنصر “روی” در افزایش سرعت، میزان جوانهزنی و یکنواختی مزرعه تاثیرات زیادی دارد. این تاثیرات در بذور محصولاتی مانند گندم، جو، برنج، بذور سبزی و صیفی کند رشد به وفور اثبات شده است.

مدل های مختلف کود – بذر مال – بهسازان کشت
بذور 3 انواع کود برای بذر مال کردن برنج و گندم
روش های بذر مال کردن:
روش سنتی:
در روش سنتی کشاورزان ابتدا به مقدار مورد نیاز بذور را روی یک نایلون پلاستیکی میریزند. سپس آن را با کود یا محرک های رشد محلول شده در آب، آغشته و مخلوط می نمایند. می توان با استفاده از یک بیل برای آغشته شدن هرچه بهتر بذور، آن را جا به جا کرد. سپس بذور را درمحیطی خنک و خشک قرار داده می شوند. بذور باید پس از خشک شدن و یا نهایتا پس از 24 ساعت در خاک کاشته شوند. باید توجه داشت که فاصله بذر مال با کشت نباید بیشتر از این زمان شود.
روش بشکه ای :
کشاورزان برای بذر مال کردن به روش بشکه ای ابتدا بذرور را درون یک بشکه میریزند. سپس به آن محلول های محرک رشد اضافه می کنند. پس از آن بشکه را می چرخانند تا بذرها کاملاً با ترکیبات محرک رشد آغشته و مخلوط شوند. می توان به کمک بیل بذر ها را با محلول ریخته شده به درون بشکه، مخلوط کرد. سپس بذور را در محیطی خشک و خنک قرار داده و پس از خشک شدن بذور، کاشت انجام می شود.
سخن پایانی
به زبان ساده بذر مال کردن به معنای آغشته کردن بذور به کود های شمیایی ، مواد آلی یا سموم مختلف است. بذر مال را می توان یکی از مفید ترین روش ها برای ترویج رشد سالم تر و سریعتر گیاهان دانست. با افزایش میزان دسترسی دانه به مواد مغذی می توان باعث افزایش کیفیت و مقدار محصولات شد. همچنین موجب افزایش مقاومت گیاه در برابر بیماری ها و آفات می شود. در هنگام بذر مال کردن نیز باید توجه داشت که محلول دارای غلظت مناسب باشد. شایان ذکر است که برای همه بذور نمی توان از یک محلول استفاده نمود. از شما ممنونم که در این مقاله با سایت organic-agri همراه بودید.
موضوع مقاله | بذر مال کردن چیست؟ +6 مورد از بهترین کود ها برای بذر مال کردن |
---|---|
نویسنده | علی اصغر شفیعیان سرارودی |
تاریخ انتشار | 1403/07/21 |
سوالات متداول از تیم بهسازان کشت:
1-آیا بذر مال کردن بذور ممکن است باعث صدمه به گیاهان شود؟
در صورت غلظت زیاد محلول کود در هنگام اغشته کردن و یا غوطه ور کردن دانه ها، ممکن است موجب صدمه به بذر شود.
2- بهترین کود ها برای بذر مال کردن گندم و برنج کدام اند؟
از بهترین کود های شیمیایی برای بذر مال کردن گندم و برنج می توان از هیومیک اسید نام برد که میتواند موجب مشاهده نتایج شگفت انگیزی شود.
3-آیا امکان بذر مال کردن بذور متفاوت با یک محلول کودی وجود دارد؟
باید توجه داشت که نیاز های حیاتی بذور گیاهان با یکدیگر متفاوت اند. درصورت بذر مال کردن بذور مختلف با یک محلول ممکن است نیازهای حیاتی گیاه را فراهم ننماید.