کود شوک

بهترین زمان برای کاشت شلغم + 3 کود مورد استفاده برای کاشت

شلغم - کاشت شلغم

کاشت شلغم به سبب سازگاری این گیاه با آب و هوای خنک ، اغلب در فصول سرما همچون پاییز مورد توجه قرار میگیرد. برای کاشت هرچه بهتر شلغم میتوان از کودهای آلی و مواد شیمیایی همانند کود شوک ده ایکس طلایی بهره برد. کاشت شلغم ممکن است با توجه به شرایط اقلیمی و محیطی از ابتدای فرودین تا اوایل تیر ماه نیز انجام گیرد. شلغم گیاهی دوساله است که عمدتا به صورت یک ساله کاشته می شود. شلغم گیاهی مغذی بوده که مصرف آن در فصول سرما و در هنگام سرماخوردگی به شدت توصیه شده است. می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر از کود شوک ده ایکس طلایی  به وبسایت بهسازان کشت مراجعه فرمایید.

فهرست تصاویر

شلغم 1 شلغم دارای خواص و مواد مغذی بسیاری است.

شلغم 2 کشت شلغم ملزم به آبیاری زیادی است.

شلغم 3 شلغم گیاهی خنک پسند است که در گرما و سرمای شدید صدمه می بیند.

شلغم گیاهی سرشار از مواد مغذی است که از قدیم الایام از جایگاهی ویژه در سبد غذایی ایرانیان برخوردار بوده است. همواره کشاورزان به دنبال افزایش کیفیت شلغم خود هستند. به همین منظور توجه به نکاتی همچون کود دهی مناسب، خاک با کیفیت ، آبیاری به موقع در هنگام کاشت شلغم در هنگام کاشت شلغم توصیه میشود. البته دقت به انتخاب زمان مناسب کاشت شلغم با توجه به شرایط آب و هوایی ومحیطی از دیگر نکات مورد توجه در افزایش کیفیت شلغم است. برای مشاهده قیمت کود شوک کلیک فرمایید.

خواص شلغم - کاشت شلغم

خواص شلغم – کاشت شلغم – بهسازان کشت

شلغم 1 شلغم دارای خواص و مواد مغذی بسیاری است.

آشنایی با گیاه شلغم

شلغم گیاهی از خانواده شب بویان(Brassicaceae) است. این گیاه که از بومیان آسیای میانه و اروپاست دارای برگ هایی خشن وبیضی شکل می باشد. شلغم دارای گل های زرد رنگ خوشه ای است. این گل ها روی شاخه های متعددی که بر روی ساقه ی آن قرار دارند به وجود می آیند. مردم عمدتا از ریشه گیاه شلغم استفاده می کنند زیرا که دارای فواید و خواص بسیاری زیادی است. یکی از نکات جالب در مورد گیاه شلغم این است که بذر این گیاه در طی چند روز جوانه میزند. همچنین میتوان پس از یک ماه از سبزیجات تازه و پس از دو ماه از ریشه آن لذت برد.

انواع شلغم

شلغم را بر اساس رنگ ریشه ی آن به دو دسته تقسیم میکنند. دسته اول دارای گوشت سفید و دسته دوم دارای گوشت زرد می باشد. معمولا کاشت شلغم دارای گوشت سفید در سطح گسترده تری نسبت به نوع دیگر انجام میگیرد. از دلایل این کار می توان به کیفیت بهتر ریشه شلغم گوشت سفید اشاره نمود. همچنین از برگ این نوع  شلغم نیز استفاده ی غذایی می شود. از مهم ترین انواع شلغم گوشت سفید میتوان به پورپل تاپ وایت گلاب، اسنوبال و تو کیوکراس اشاره نمود. برخی از نمونه های شلغم گوشت زرد بلوآبردین، جاست رایت و گلدن بال هستند.

بهترین زمان کاشت شلغم

کاشت شلغم در فصل بهار از اواسط فروردین تا اوایل اردیبهشت و در فصل پاییز از اواسط شهریور تا اوایل مهر انجام می‌شود. در بهار، دما رو به افزایش است و بارندگی به اندازه کافی رطوبت مورد نیاز شلغم را تامین می‌کند که به رشد خوب ریشه‌ها و برگ‌ها کمک می‌کند. محصول در این فصل طی ۶۰ تا ۱۰۰ روز قابل برداشت است. در پاییز، با کاهش تدریجی دما، شرایط برای رشد شلغم مناسب می‌شود و نیاز به آبیاری کمتری دارد، همچنین در دماهای پایین‌تر، شلغم طعم شیرین‌تری پیدا می‌کند و معمولاً اوایل زمستان قابل برداشت است.

نکات مهم برای انتخاب زمان کاشت شلغم

  بسته به شرایط آب و هوایی منطقه ‌ای که در آن هستید، زمان دقیق کاشت ممکن است متفاوت باشد. در مناطق گرم‌تر ممکن است زمان کاشت به تأخیر بیفتد و در مناطق سردتر، ممکن است کاشت شلغم  در اوایل بهار یا پاییز را انجام شود. شلغم معمولاً به حدود ۶۰ تا ۱۰۰ روز برای رشد نیاز دارد. در هنگام انتخاب زمان کشت، این بازه زمانی را در نظر بگیرید در زمان برداشت با سرما یا یخبندان مواجه نشوید. ممکن است آب و هوای منطقه شما تغییرات ناپایداری داشته باشد. بررسی پیش ‌بینی آب و هوا و تغییرات فصلی به شما کمک می‌کند تا زمان مناسبی برای کاشت شلغم انتخاب کنید.

نحوه کاشت گیاه شلغم

کاشت شلغم به دو صورت دستپاش یا ردیفکاری انجام می گیرد. استفاده از روش ردیفکاری دارای مزیت های بسیار زیادی در هنگام آبیاری و سایر عملیات های کشاورزی است. کاشت شلغم به روش ردیفکاری زیبایی سطح کشت را نیز افزایش میدهد. نحوه کاشت شلغم به این صورت است که با استفاده از یکی از دو روش بالا بذر را در زمین می پاشند. سپس با استفاده از دندانه بذور را زیر خاک کرده و به مقدار مورد نیاز آبیاری را انجام میدهند.

آبیاری - کاشت شلغم

آبیاری – کاشت شلغم – بهسازان کشت

شلغم 2 کشت شلغم ملزم به آبیاری زیادی است.

تُنُک کردن و وجین کردن شلغم به همراه تعداد دفعات آبیاری تأثیر بسزایی در رشد این گیاه دارد. کشاورزان پس از ظهور چند برگ بر روی بوته‌ها، اقدام به خارج کردن بوته‌های اضافی از زمین می ‌کنند. این کار به صورتی انجام می شود که فاصله بین دو بوته باید بین ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر و فاصله ردیف‌ها حدود ۲۰ سانتیمتر باشد. با رعایت این فاصله‌ها، گیاهان به‌خوبی از نور و مواد مغذی بهره ‌مند شده و به رشد بهینه ‌تری دست خواهند یافت. تنظیم مناسب این فواصل نه تنها به سلامت شلغم کمک می‌ کند، بلکه همچنین عملکرد محصول را بهبود می ‌بخشد. کاشت شلغم نیاز به آبیاری بسیاری دارد.

شرایط محیطی مورد توجه هنگام کاشت شلغم

کاشت شلغم نیازمند توجه به برخی شرایط محیطی است تا بتوان از رشد بهینه و محصول باکیفیت بهره ‌برداری کرد. شلغم در دماهای بین ۱۵ تا ۲۰ درجه سانتی‌ گراد به خوبی رشد می‌کند. دماهای بالاتر از ۲۵ درجه سانتی‌گراد می‌تواند باعث تیرگی و تلخی شلغم شود. شلغم می‌تواند دماهای پایین‌تری را تا حدود منفی ۵ درجه سانتی‌گراد تحمل کند و در واقع سرمای ملایم به داشتن طعم بهترشلغم کمک می‌کند. شلغم نیاز به دست‌کم ۶ تا ۸ ساعت نور مستقیم آفتاب در روز دارد. در سایه یا نور کم، رشد کندتر و کیفیت محصول کاهش پیدا می‌کند.

 بهترین خاک برای کاشت شلغم، خاک‌های لومی، سبک و با خاصیت زهکشی خوب است. خاک‌های سنگین و چسبنده می‌توانند مانع از رشد ریشه‌ها و تولید شلغم‌های با کیفیت شوند. pH مناسب خاک برای شلغم بین ۶ تا ۷ است. برای کاشت شلغم خاک باید غنی از مواد مغذی باشد. استفاده از کودهای آلی (مانند کمپوست) و مواد مغذی معدنی (مثل نیتروژن، فسفر و پتاس) عموماً توصیه می‌شود. شلغم به رطوبت مناسب نیاز دارد. آبیاری باید منظم و به خصوص در مراحل اولیه رشد انجام شود. سطح خاک باید همیشه کمی مرطوب باشد، اما نباید غرقاب شود. کشاورزان عمدتا در تابستان و روزهای گرم آب بیشتری به زمین می دهند تا محصول خوش طعم و آبدار برداشت کنند.

در هنگام کاشت، باید فاصله مناسبی بین بذرهای شلغم (حدوداً ۱۵ تا ۳۰ سانتی‌متر) رعایت شود تا هوا در بین گیاهان جریان یابد. این کار مانع از بروز بیماری‌های قارچی شود. نگهداری از باغ و نظارت بر آفات و بیماری‌ها اهمیت دارد. استفاده از روش‌های طبیعی یا سموم غیرسمی برای کنترل آفات می ‌تواند به حفظ سلامت گیاه کمک کند. استفاده مرتب از کودها و تقویت کننده‌ها در زمان‌های مناسب می‌تواند به رشد بهتر شلغم کمک کند. بهتر است در زمان کاشت و در میانه دوره رشد کود دهی صورت گیرد.

 برخی از مناسب ترین کود ها برای کاشت شلغم

  • کود شوک ده ایکس گلد: شلغم برای رشد به عناصر مغذی ای همانند نیتروژن، فسفر، پتاسیم، آهن، روی، منیزیم، منگنز، بور و کلسیم نیاز دارد. کود شوک ده ایکس گلد یکی از بهترین کود ها برای تامین این نیاز ها است. این کود آمریکایی با تکنولوژی نانو تولید شده که می تواند موجب افزایش 30 تا 40 درصدی بازدهی شلغم شود.
  • کود اسید هیومیک گلد: کود هیومیک اسید را به عنوان یکی از قوی ترین اصلاح کننده های خاک می شناسند. هیومیک اسید خاک را از نظر شیمیایی و فیزیکی بهبود می بخشد. این بهبود موجب افزایش رشد ریشه شلغم می شود. همچنین هیومیک اسید ظرفیت نگهداری خاک را افزایش شده که شلغنم های درشت تر و سالم تری را حاصل می کند. هیومیک اسید باعث مقاومت شلغم در برابر استرس های محیطی همچون سرما و گرما و خشکی نیز می شود. کود هیومیک اسید شوک یکی از بهترین کودهای طبیعی برای کاشت شلغم است. این کود آمریکایی حاوی ۹۵ درصد هیومیک اسید است. این کود تاثیر بسیاری در بهبود خاک، تحریک رشد ریشه و افزایش جذب مواد مغذی دارد.
  • کود جلبک دریای: این کود حاوی بیش از 70 نوع ازهورمون های مفید برای رشد گیاهان است. این کود شامل انواع آنزیم ها و ویتامین های است که موجب افزایش مقاومت شلغم در برابراسترس های محیطی مانند سرمازدگی می شود. کود جلبک دریایی موجب خوش طعم و عطر شدن شلغم میشود. برای خرید انواع کود به وبسایت organic-agri مراجعه فرمایید.

انواع روش های کود دهی شلغم

کود دهی شلغم به سه روش اصلی بذرمال، چال کود و آبیاری صورت می ‌گیرد. در روش بذرمال، بذرهای شلغم قبل از کاشت در محلول کود مایع خیسانده می‌ شوند تا جوانه‌زنی و رشد ریشه‌های اولیه تسریع شود. در روش چال کود، چاله‌هایی در اطراف ریشه شلغم حفر می ‌شود. سپس کودهایی همانند هیومیک اسید به ‌صورت گرانوله به آن اضافه می‌شود تا به‌طور مستقیم در دسترس ریشه‌ها قرار گیرد. در نهایت، روش آبیاری شامل مخلوط کردن کود های شیمیایی با آب است که از طریق سیستم آبیاری به ریشه‌ها انتقال می ‌یابد. این روش به بهبود رشد و سلامت گیاه کمک می ‌کند.

مزرعه شلغم - کاشت شلغم

مزرعه شلغم – کاشت شلغم – بهسازان کشت

شلغم 3 شلغم گیاهی خنک پسند است که در گرما و سرمای شدید صدمه می بیند.

سخن پایانی

شلغم گیاهی مغذی با خواص بسیار است. این گیاه خنک پسند اما حساس به شرایط آب و هوایی است که در گرما و سرمای شدید صدمه می بیند. به همین سبب توجه به زمان کاشت شلغم دارای اهمیت بسیاری است. اواخر تابستان و اوایل پاییز عمدتا بهترین زمان برای کاشت شلغم به شمار می روند. بهترین شرایط محیطی برای کاشت شلغم ، آب و هوای معتدل و بدترین شرایط ، آب و هوای کویری است. امکان کاشت شلغم درهمه ی فصول سال با توجه به شرایط محیطی و اقلیمی وجود دارد. با نظارت بر دما، رطوبت و کود دهی مناسب می‌توانید شلغم‌های سالم و با کیفیتی پرورش دهید.

موضوع مقاله بهترین زمان برای کاشت شلغم + 3 کود مورد استفاده برای کاشت
نویسنده علی اصغر شفیعیان
تاریخ انتشار 1403/07/28

سوالات متداول

  • بهترین زمان برای کاشت شلغم چه زمانی است؟

اواخر تابستان و اوایل پاییز عمدتا بهترین زمان برای کاشت شلغم به شمار می روند.

  • کود های مناسب کاشت شلغم کدام اند ؟

کود شوک 10 ایکس گلد، کود اسید هیومیک گلد و کود جلبک دریای از مناسب ترین کود ها برای کاشت شلغم هستند.

  • بهترین روش کود دهی برای کاشت شلغم چیست؟

از بهترین روش ها برای کود دهی شلغم میتوان از بذرمال کردن نام برد.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *