بذر در این زمان از تابستان شما در هر کجا که زندگی می کنید گوجه فرنگی بغلتانید! تمیز کردن دانه های گوجه فرنگی همیشه مورد علاقه من بوده است. من عاشق فرآیند احشایی هستم و دانه طلایی آن بسیار زیباست. سالها پیش در یک کلاس ذخیرهسازی دانه، یکی از دانشآموزان این دانهها را بالشهای کوچک کرکی مورچه توصیف کرد! دانه های تولید شده تجاری توسط شرکت های بزرگ دانه عمدتاً از موها شسته می شوند.
اگر در منطقه ای با گرمای شدید زندگی می کنید. این به این دلیل که گرده ها در دمای بالا می میرند و بذر گوجه میوه نمی دهند. نترسید، معمولاً گیاهان دوباره در سپتامبر رشد میکنند و تا اکتبر و حتی نوامبر به تولید خود ادامه می دهند.
فهرست مطالب قابل مطالعه:
انواع طبقه بندی های گوجه فرنگی های کاشته شده!
آموزش گام به گام ذخیره دانه گوجه فرنگی :
چگونه بذر گوجه فرنگی را اصولی ذخیره کنیم ؟
آموزش اصولی و صحیح کاشت دانه های گوجه فرنگی
نتیجه گیری در رابطه با مطالعه این مقاله :
گالری تصاویر:
انواع طبقه بندی های گوجه فرنگی های کاشته شده!
همه گوجهفرنگیها بهعنوان organic-agri طبقهبندی میشوند و بهخوبی همخون شناخته میشوند. به این معنی که خود گردهافشانی میکنند و بنابراین برای گرده افشانی به زنبورها یا سایر حشرات متکی نیستند. تلاقی توسط زنبورها ممکن است اتفاق بیفتد، اما به ندرت اتفاق میافتد و برای اهداف ذخیرهسازی دانه نگران کننده نیست.
عنوان | بذر |
---|---|
نویسنده | یگانه صالحیان |
دپارتمان | اوج شید |
تعداد کلمات | ۱۶۹۰ کلمه |
مدت زمان | ۱۵ دقیقه |
در مزرعه ما معمولاً گوجهفرنگیهایمان را حدود ۲۰ فوت بین گونههای مختلف جدا میکنیم و گرده افشانی متقاطع را ندیدهایم. برای ذخیره دانه خانگی، بسته به اندازه باغ خود، میتوانید گونه ها را بین ۲ تا ۱۰ فوت جدا کنید. و همچنان دانههایی را تولید کنید که عمدتاً مطابق با نوع آنها هستند.
برای بحث کامل در مورد جداسازی و گرده افشانی راهنمای ذخیره انواع بذر کشاورزی ما را بخوانید.
آموزش گام به گام ذخیره دانه گوجه فرنگی :
- مطمئن شوید که انواع گوجه فرنگی شما ارثی و یا گرده افشانی است. اگر دانهها را از انواع هیبریدی مانند Sungold یا Celebrity ذخیره کنید، دانهها برای تایپ درست نیستند. این به این دلیل است که هیبرید از قبل نسل متقاطع است و همیشه ترکیبی از ژنتیک را تولید میکند. البته اگر شما یک پرورش دهنده گیاه هستید. این میتواند مکانی عالی برای شروع فرآیند انتخاب به سمت یک رقم جدید باشد.
- بهترین میوه ها را در بهترین گیاهان ارگانیک اگری انتخاب کنید تا دانه ۱ها را از آنها نجات دهید. هنگام ذخیره بذر گوجه، صرفهجویی در دانهها یا گیاهانی که به اندازه کافی برای خوردن خوب نیستند، فایدهای ندارد. اگر این کار را انجام دهید، کیفیت نسل های آینده خود را کاهش خواهید داد. این فرآیند به دلیلی انتخاب نامیده می شود. شما میخواهید عمداً میوههای خود را برای مطلوب ترین ویژگیهای مهم برای شما و شرایط رشد خود انتخاب کنید.
- میوه هایی را بچینید که در اوج رسیدگی هستند. میوههای نارس ممکن است هنوز دانههای زنده داشته باشند، اما بهترین کار این است که کاملاً رسیده باشند. دانه های میوه های آسیب دیده، کپک زده یا روی زمین و پوشیده از خاک را حفظ نکنید. جدا کردن کثیفی از بذر در تمیز کردن نهایی بسیار سخت است. بنابراین بهتر است از همان ابتدا از آن اجتناب کنید.
- میوه ها را در یک خمیر خرد کنید و بگذارید تا تخمیر شوند. تخمیر، بازدارندههای جوانهزنی را از دانه حذف میکند و همچنین هربیماری را که ممکن است باقی بماند، از بین میبرد. این مرحله بسته به مقیاسی که در حال برداشت هستید، در فرآیند متفاوت است. در مزرعه با سطل ۵ گالنی برداشت می کنیم. با بیل تیغه صاف می کوبیم و می گذاریم تا در سایه درخت تخمیر شود.
در باغ خانه می توانید ۲-۳ بذر گوجه را انتخاب کنید، با دستان خود له کنید. در هر صورت شما می خواهید حداقل یک بار در روز مخلوط را هم بزنید.
- دم کرده دانه ۲شما ظرف ۳-۴ روز آماده تمیز کردن خواهد بود. هر چه دما گرمتر باشد تخمیر سریعتر می شود. در این مرحله آب را به ظرف خود اضافه کنید و هم بزنید. دانه خوب به طور طبیعی به ته ظرف میریزد و میتوانید گنک گوجهفرنگی را بریزید.
- دانههای تمیز شده را روی صفحه پخش کنید تا در یک مکان سایه گرم با جریان هوا خوب خشک شود. برای مقادیر کم بذر نیز می توانید روی یک بشقاب سرامیکی یا حتی یک دستمال کاغذی خشک کنید. اطمینان حاصل کنید که دانه ها قبل از نگهداری در ظرف در بسته برای سال آینده کاملاً خشک شده اند!
برای چند دقیقه کار organic-agri در این فصل، میتوانید تمام دانههای موردنیاز خود را برای سال آینده دانه تهیه کنید.
امیدوارم دانه گوجه فرنگی را در این فصل صرفه جویی کنید.
چگونه بذر گوجه فرنگی را اصولی ذخیره کنیم ؟
درحالی که ذخیره دانه گوجه فرنگی آسان است، شروع با نوع مناسب گوجه فرنگی بسیار مهم است. اکثر گوجهفرنگیهای معمولی که از سوپرمارکت خریداری میکنید برای ذخیره دانه مناسب نیستند. زیرا آنها هیبرید F1 هستند. اگر دانههای یک هیبرید F1 را ذخیره کنید. گیاهانی که پرورش می دهید با گیاه اصلی متفاوت خواهند بود و بنابراین برای اکثر مردم جالب نیستند. درعوض، باید به دنبال یک ارثیه یا واریته گرده افشانی باز بگردید. تا دانهها را از آن نجات دهید یا گیاهی مشابه با گیاه اصلی تولید کنید.
یکی از بهترین مکانها برای تهیه انواع گوجهفرنگی مناسب برای ذخیره بذر. باغبان است که گوجهفرنگی میکارد و دانههای خود را ذخیره میکند. این افراد را اغلب میتوان در انجمنهای تجارت اینترنتی، مانند ارگانیک اگری یافت.
از طرف دیگر می توانید دانهها را از یک شرکت دانهای که در این نوع گیاه تخصص دارد. به عنوان مثال کاتالوگ دانه واقعی خریداری کنید. حتماً به دنبال یک بیانیه عمومی باشید که به وضوح بگوید این نوع گیاهی است که آنها می فروشند.
در حالی که میتوانید به سادگی دانه ۳ها را بردارید و روی یک تکه کاغذ پخش کنید تا خشک شوند. تخمیر کردن آنها آسان است و به این معنی است که در نهایت دانههای تمیزتری خواهید داشت. که برای نگهداری و تجارت با دیگران راحتتر هستند. همیشه حتما از بذر گوجه هایی که تا حد امکان رسیده روی گیاه استفاده کنید.
آموزش اصولی و صحیح کاشت دانه های گوجه فرنگی
برای شروع، گوجه فرنگی را در حالت عمودی قرار دهید و آن را از وسط به صورت افقی برش دهید. سپس دانه ها را داخل ظرف کوچک شیشه ای یا سرامیکی بریزید. در این مورد من از یک ظرف غذای قدیمی استفاده می کنم. اگر فکر می کنید لازم است دانه ها را پوشانده و مرطوب نگه دارید. می توانید یک یا دو قاشق غذاخوری آب نیز اضافه کنید.
ظرف را با پوشش پلاستیکی بپوشانید، سپس با چاقو یا چنگال چند سوراخ در آن ایجاد کنید. تا هوا به بذر برسد. بگذارید حدود پنج روز در مکانی گرم و دور از نور مستقیم خورشید بماند. در این مرحله احتمالاً خواهید دید که لایهای از کپک ایجاد کرده است.
این قالب می تواند از یک لایه نازک و تقریبا نامرئی تا یک لایه سبز ضخیم متغیر باشد. ممکن است بوی بدی داشته باشد، اما این طبیعی است و جای نگرانی نیست. پوشش پلاستیکی را بردارید و با قاشق تا جایی که ممکن است از لایه قالب بردارید و دور بریزید.
ظرف را زیر آب روان قرار دهید. خواهید دید که بذر گوجه ها تمایل دارند به سمت پایین فرو بروند. و میتوانید اجازه دهید آب از بالا آن خارج شود. یا در صورت لزوم به آرامی آن را بریزید تا دانه ها کاملاً شسته شوند. ممکن است لازم باشد از انگشتان خود برای شل کردن چند قطعه گیر کرده استفاده کنید. سپس تا حد امکان آب بریزید.
دانه ها را با آب باقیمانده روی یک فیلتر قهوه قرار دهید تا خشک شود. از رول آشپزخانه استفاده نکنید وگرنه دانه ها می چسبند.
اطمینان حاصل کنید که همیشه از بذر ها در برابر نور مستقیم خورشید محافظت کنید. پس از خشک شدن کامل، دانهها را در صورت لزوم با کمک ناخن از فیلتر قهوه خراش دهید یا بمالید. در پاکت های کاغذی یا پلاستیکی نگهداری شود.
نتیجه گیری در رابطه با مطالعه این مقاله :
شما به آخرین مرحله رشد گوجه فرنگی از دانه ارگانیک اگری رسیده اید! هنگامی که به آخرین تاریخ یخبندان بهاره رسیدید، زمان آن است که نهال های گوجه فرنگی خود را سفت کنید. سخت شدن فرآیندی است که در آن بذر نهالهای رشد یافته در داخل خانه با باغچه بیرونی سازگار می شوند. انتظار می رود این فرآیند پنج تا هفت روز طول بکشد. با قرار دادن نهال ها در فضای باز در سایه برای چند ساعت شروع کنید.
ما همه اینها را به صورت رایگان ارائه می کنیم تا همه بخوانند. ما این کار را انجام می دهیم زیرا به برابری اطلاعات اعتقاد داریم. تعداد بیشتری از مردم می توانند رویدادهای جهانی را که جهان ما را شکل می دهند پیگیری کنند. تأثیر آنها را بر مردم و جوامع درک کنند، و برای انجام اقدامات معنادار بذر گوجه الهام بگیرند. میلیونها نفر میتوانند از دسترسی آزاد به اخبار باکیفیت و واقعی، صرفنظر از تواناییشان در پرداخت هزینه، بهره ببرند.
فرقی نمیکند که مقدار کمی بدهید یا زیاد، بودجه شما به گزارشدهی ما در سالهای آینده کمک میکند. از organic-agri با حداقل هزینه حمایت کنید. فقط یک دقیقه طول می کشد. اگر می توانید، لطفاً هر ماه از ما حمایت کنید. متشکرم.
سوالات متداول
- چرا میوه های آسیب دیده را حفظ نکنیم؟
- دانه های میوه های آسیب دیده، کپک زده یا روی زمین و پوشیده از خاک را حفظ نکنید. زیرا جدا کردن کثیفی از در تمیز کردن نهایی بسیار سخت است.
- دانه های هیبرید F1 را چرا کمتر پرورش دهیم؟
- اگر دانههای یک هیبرید F1 را ذخیره کنید. گیاهانی که پرورش می دهید با گیاه اصلی متفاوت خواهند بود و بنابراین برای اکثر مردم جالب نیستند.
- یکی از مهمترین مراحل انتخاب دانه چیست؟
- مطمئن شوید که انواع گوجه فرنگی شما ارثی و یا گرده افشانی است.