کود معجزه گر

صفر تا صد اصول کود دهی گیاهان و درختان میوه + آموزش کوددهی

کوددهی اصولی- اصول کود دهی

اصول کود دهی به درختان میوه چگونه است؟! آیا در حیاط یا باغ خود درختان میوه کاشته‌اید و به دنبال شناخت اصول کود دهی هستید؟! آیا نگران هستید که زمان کوددهی را از دست داده‌اید؟! پیشنهاد می‌دهیم نگرانی‌های خود را کنار بگذارید و در ادامه با بهسازان کشت همراه باشید. درختان میوه، مانند سایر گیاهان، برای رشد و باروری به تغذیه مناسب با کود معجزه گر نیاز دارند. اگر تغذیه مورد نیاز درختان در اختیار آنها قرار گیرد. علاوه بر رشد و باروری درختان، بسیاری از آفات و بیماری‌ها از میوه‌ها دور می‌شوند. در نهایت، محصولات آبدار، مرغوب و با کیفیتی به بار می‌آیند. برای آشنایی با اصول کود دهی کود معجزه گر، در ادامه همراه ما باشید.

فهرست تصاویر

تکنیک کود دهی ۱ روش های کود دهی

تکنیک کود دهی ۲ مراحل کود دهی

تکنیک کود دهی ۳ کود  مورد نیاز درختان

اصول کود دهی به درختان میوه و گیاهان چند روش دارد؟

اصول کود دهی به درختان و گیاهان معمولا به دو روش خاکی و آبیاری انجام می‌شود. به این معنی که برخی از کودها مستقیماً روی خاک پاشیده می‌شوند. برخی دیگر در آب آبیاری حل شده و به درختان تزریق می‌شوند. اصول کود دهی کود معجزه گر به درختان میوه به صورت زیر است. ابتدا برای جذب بهتر کود توسط ریشه‌ها، باید از تنه درخت به فاصله ۳۰ سانتی‌متر دور شوید. سپس این فرآیند را تا دورترین نقطه‌ای که شاخه‌های درخت به آنجا رسیده‌اند، ادامه دهید. به طور خلاصه، باید در این مساحت دور درخت، یک دایره رسم کرده و در این منطقه کوددهی را انجام‌دهید.

در روش اول، شما باید هر نوع کودی که انتخاب کرده‌اید را روی زمین بریزید. سپس آن را به خیلی خوب پراکنده و یکدست کنید. دیگر اصول کود دهی به درختان، کندن حفره‌های کوچک در اطراف درخت است. با این روش، کود به ریشه‌های گیاهان می‌رسد، به‌خصوص زمانی که از کود با نیتروژن پایین استفاده می‌کنید. در روش دوم اصول کود دهی، شما باید سوراخ‌هایی به عمق ۱۵ سانتی‌متر حفر کنید. سپس فاصله‌ی ۲۵ تا ۶۰ سانتی‌متری بین آن‌ها را رعایت کنید. در نهایت، کود مورد نظر را درون سوراخ‌ها بریزید. پس از اتمام کوددهی، حفره‌ها را با لایه‌ای ۳ سانتی‌متری از کود بپوشانید و درخت را آبیاری کنید.

شیوه های کوددهی - اصول کود دهی
شیوه های کوددهی – اصول کود دهی – بهسازان کشت

تکنیک کود دهی ۱ روش های کود دهی

مراحل کوددهی به درختان میوه و یا گیاهان چگونه است؟

اصول کود دهی به درختان میوه به چندین مرحله تقسیم می‌شود که در ادامه به توضیح آن‌ها می‌پردازیم. در مرحله اول، باید زمان مناسب برای کوددهی به درختان میوه و گیاهان را انتخاب کنید. این انتخاب تأثیر زیادی در باروری درختان در هنگام برداشت دارد. در صورتی که زمان مناسب را از دست دادید، تا اواسط تابستان فرصتی برای جبران و تغذیه درختان دارید. در بخش‌های بعدی با organic-agri به طور مفصل به این مرحله پرداخته و صحبت خواهد شد.

اصول کود دهی در مرحله دوم، باید بررسی کنید که آیا درختان شما به کود نیاز دارند یا خیر؟! با توجه به عوامل مختلف، نیاز درختان به کود هر سال ممکن است تغییر کند. عدم توجه به اصول کود دهی و استفاده بیش از حد از کود!!! می‌تواند منجر به رشد زیاد برگ‌ها و شاخه‌ها و ضعیف شدن درختان شود. همچنین، کوددهی بسیار کم می‌تواند رشد درختان را کاهش داده و آنها را بیمار کند. بنابراین، اصول کود دهی به درختان میوه باید با دقت و با توجه به نیازهای درختان انجام داد.

برای ارزیابی این مرحله اصول کود دهی، باید میزان رشد درختان در سال قبل را اندازه‌گیری کنید. ابتدا حلقه رشد سال قبل یا نقطه‌ای که گیاه از سال قبل شروع به رشد کرده است را اندازه بگیرید. سپس اندازه‌گیری را در چند نقطه انجام دهید. اگر درختانی از یک نوع و همسنی دارید، باید اندازه‌گیری را برای هرکدام انجام دهید. زیرا ممکن است درختان به یک اندازه رشد نکرده باشند و نیاز آنها متفاوت باشد. اگر سال گذشته بیش از ۲۰ درصد از حجم درخت را هرس کرده‌اید، باید از کوددهی تا سال‌آینده پرهیز کنید.

بهترین زمان کوددهی به درختان میوه چه فصلی است؟

در اصول کود دهی، انتخاب زمان مناسب برای کوددهی به درختان میوه تأثیر مستقیمی در باروری آنها دارد. اکثر درختان میوه در تابستان و پاییز محصولات زیادی را به بار می‌آورند. اما برای اینکه به خوبی تغذیه شوند، نیاز به کوددهی دارند. با توجه به نیاز درختان میوه، بهترین زمان برای کوددهی به آنها از دید بهسازان کشت در فصل بهار است. یعنی اواخر فروردین ماه قبل از باز شدن شکوفه‌ها. در فصل تابستان نیز می‌توانید به گیاهان کوددهی کنید. اما پس از تیرماه بهتر است از مصرف کودهای حاوی نیتروژن خودداری کنید.

زمان مناسب کود دهی - اصول کود دهی
زمان مناسب کود دهی – اصول کود دهی – بهسازان کشت

تکنیک کود دهی ۲ مراحل کود دهی

به یاد داشته باشید که در اواخر تابستان و پاییز باید برای اصول کود دهی را متوقف کنید. زیرا سرما به درختان آسیب می‌زند. اما اگر همچنان قصد کوددهی را دارید. می‌توانید مقداری کمپوست را به کود اضافه کنید و از مصرف کودهای نیتروژنی مانند اوره خودداری کنید. همچنین، می‌توانید از کودهای آلی مانند کمپوست استفاده کنید. این کودها به طور طبیعی نیتروژن را به خاک اضافه می‌کنند و به درختان و گیاهان تغذیه می‌کنند. همچنین، در اصول کود دهی استفاده از سنگ فسفات نرم نیز می‌تواند به تأمین فسفر مورد نیاز گیاهان کمک کند.

میزان کود مصرفی برای اصول کود دهی درختان میوه

در روش صحیح اصول کود دهی به درختان میوه، باید به مقدار کودی که به آنها می‌دهید نیز توجه کنید. این مقدار کود باید بر اساس نیاز و آنالیز خاک، سن و اندازه درختان و میزان نیتروژن موجود در کود تعیین شود. هرچه کود بیشتری به درختان بدهید، به این معنی نیست که کار درست را انجام داده‌اید. بلکه باید با دقت و با توجه به نیازهای درختان، آنها را تغذیه کنید. روی بسته‌بندی برخی از محصولات اصول کود دهی، میزان کود مورد نیاز برای درختان درج شده است.

 همچنین، می‌توانید با مشورت از کارشناسان کشاورزی، به تغذیه درختان خود بپردازید. اما اگر قصد دارید خودتان این کار را انجام دهید، در ادامه راهنمایی‌های لازم را به شما ارائه خواهیم داد. برای خرید کود و اصول کود دهی، می‌توانید از برندهای داخلی و خارجی در فروشگاه‌های مختلف استفاده کنید. فروشگاه organic-agri یکی از فروشگاه‌هایی است که بیش از ۵۰۰ نوع محصول کشاورزی را به مشتریان محترم عرضه می‌کند. می‌توانید نام محصول مورد نظر را در سایت فروشگاه جستجو کنید یا با شماره‌های موجود در سایت تماس بگیرید.

مقدار مناسب کود - اصول کود دهی
مقدار مناسب کود – اصول کود دهی – بهسازان کشت

تکنیک کود دهی ۳ کود  مورد نیاز درختان

محاسبه مقدار کود مصرفی برای درختان میوه و حتی گیاهان

برای محاسبه مقدار و اصول کود دهی به درختان، ابتدا باید قطر درخت یا سن آن را اندازه بگیرید. در واقع با توجه به سن درختان یا هر ۲.۵‌سانتی‌متر از قطر تنه، به ۴۰ گرم نیتروژن خالص نیاز دارید. همچنین بیشترین میزان نیتروژنی که باید در هر سال به درختان میوه بدهید، ۴۰ گرم است. به عنوان مثال، اگر درخت شما ۵ سال دارد و قطر آن ۱۲ سانتی‌متر است. باید عدد ۵ را در ۴۰ ضرب کنید که حاصل آن عدد ۲۰۰ می‌شود. با این حساب، در اصول کود دهی، درخت شما باید ۲۰۰ گرم نیتروژن جذب کند. البته بخاطر داشته باشید نیتروژن تنها عنصر مورد نیاز درختان نیست. در کودها علاوه بر نیتروژن، عناصر دیگری نیز وجود دارد.

روی بسته‌بندی کودها معمولاً میزان NPK یا نیتروژن، فسفر و پتاسیم به صورت درصد مشخص می‌شود. گاهی میزان واقعی آن‌ها متفاوت است. به عنوان مثال، اگر روی کود یک کیلوگرمی حرف N را با عدد ۷ نشان داده باشد. این به این معنی است که در این کود ۷ درصد یا ۷۰ گرم نیتروژن در هر کیلوگرم کود وجود دارد. برای محاسبه میزان اصول کود دهی لازم، مقدار نیتروژن مورد نیاز درخت را بر عدد نیتروژن در کود تقسیم کنید. به عنوان مثال، اگر درخت سیب ۵ ساله شما به ۲۲۰ گرم نیتروژن نیاز داشته باشد. باید ۲۲۰ گرم را تقسیم بر ۷۰ گرم نیتروژن کود کنید. یعنی برای رعایت اصول کود دهی باید ۳.۱۴ کیلوگرم کود به درخت بدهید.

نتیجه گیری و نکات تکمیلی در شیوه کود دهی درختان میوه

در بالا با اصول کود دهی به درختان آشنا شدید. با دادن کود به درخت، می توان نیاز درخت به عناصر و مواد معدنی را تامین کرد. همچنین رشد درخت را افزایش داد. رعایت اصول کود دهی به درختان می تواند مقاومت درخت در برابر حشرات و بیماری ها را نیز افزایش دهد. برای گرفتن نتیجه بهتر باید از کود به میزان و نوع مناسب با توجه به نیاز درخت و خاک استفاده‌شود. در صورتی که برای خرید کود مورد نظر دچار شک و تردید هستید، می توانید بامتخصصین بهسازان کشت تماس بگیرید. تا مشاوره های لازم را در این زمینه شما ارائه دهند.

سوالات متداول

  1. ۱.      چگونه می‌توان نیاز گیاهان به کود را تشخیص داد؟

برای تشخیص نیاز گیاهان به کود، می‌توانید به عواملی مانند رنگ و شکل برگ‌ها، رشد گیاه و آزمایشات‌خاکی توجه کنید. همچنین مشاوره از کارشناسان کشاورزی نیز می‌تواند به شما در تشخیص نیازهای اصول کود دهی کمک کند.

۲.      چگونه می‌توان کود را به درختان و گیاهان بدهیم؟

در اصول کود دهی به درختان و گیاهان،  کود را به صورت سطحی در اطراف گیاهان می‌توانید پخش کنید. یا به صورت حفره‌های کوچک در اطراف ریشه‌ها قرار دهید. همچنین می‌توانید از روش‌های دیگری مانند کوددهی از طریق آبیاری یا استفاده از کودهای آلی استفاده کنید.

۳.      اصول کود دهی چه زمانی باید را برای انجام کود دهی تعیین کرده؟

زمان کود دهی از دید organic-agri بستگی به نوع گیاه و نیازهای آن دارد. برخی گیاهان نیاز به کوددهی در فصل بهار دارند. در حالی که برخی دیگر در فصل تابستان یا پاییز به کود نیاز دارند.

موضوعصفر تا صد اصول کود دهی گیاهان و درختان میوه + آموزش کوددهی
نویسندهعلی اکبر اعتصامی
تاریخ۵ مهر ۱۴۰۲
روش های کود دهیبصورت آبیاری، پخش کردن سطحی کنار خاک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *