کود کمپوست

کود کمپوست چه تاثیری بر حاصلخیزی خاک دارد؟

افزایش حاصلخیزی خاک با کود کمپوست

کودهای آلی یکی از عوامل مهم افزایش حاصلخیزی خاک می‌باشند به این ترتیب نقش این نوع کودها در افزایش عملکرد و کیفیت محصول بسیار پررنگ است. این موضوع هرچند برای بسیاری از متخصصین و کشاورزان روشن است اما متاسفانه هنوز بسیاری از کشاورزان از کودهای شیمیایی برای افزایش عملکرد و سود حاصل از آن استفاده می‌کنند. انتخاب کودهای شیمیایی به عنوان تنها راه برای تغذیه گیاهان و افزایش عملکرد محصولات کشاورزی شاید سریعترین راه محسوب شود، اما تاثیر مخربی بر اکوسیستم زراعی و محیط زیست خواهد داشت. تنها مزیت کودهای شیمیای تاثیر آنی آن بر رشد گیاه بوده، این درحالی است که کودهای آلی مزایای بسیار بیشتری داشته و تاثیر آنها برای مدت طولانی بر خاک باقی خواهد ماند. یکی از مهم ترین نتایج مصرف کودهای آلی تولید محصول ارگانیک خواهد بود که تضمین کننده سلامت انسانها ست.

 

تاثیر مواد آلی بر فعالیت موجودات مفید خاک

مواد آلی خاک اثرات بسیار مثبتی بر ساختار فیزیکی و شیمیایی خاک دارند. بعد از مصرف کودهای آلی خاکدانه ها پایداری بیشتری داشته و همچنین ظرفیت نگهداری عناصر در خاک افزایش می یابد. به طور کلی مواد آلی منبع انرژی و کربن برای موجودات ریز خاک بوده و از طرفی منبع غذایی مناسبی برای گیاه می باشند. خاک‌های غنی از مواد آلی دارای قارچ‌ها و باکتری‌های مفیدی بوده که برای پویایی خاک بسیار ضروری می باشد.

مهمترین نقش این موجودات در خاک در دسترس قرار دادن عناصر مورد نیاز برای گیاه می باشد. مصرف کودهای شیمیایی فعالیت میکروارگانیسم‌ها را در خاک تحت تاثیر قرار می دهد و در صورت افزایش مصرف مواد شیمیایی جمعیت آنها کاهش می یابد. البته عوامل دیگری مثل کاهش یا افزایش دما، میزان رطوبت خاک  جمعیت میکروارگانیسمها را تحت تاثیر قرار میدهند.

یکی از عواملی که باعث افزایش جمعیت موجودات ریز خاک می‌شود، درصد رطوبت خاک است. رطوبت برای فعالیت میکروارگانیسم‌ها بسیار ضروری می باشد مصرف کود کمپوست در خاک باعث افزایش ظرفیت نگهداری آب شده و رطوبت را در حد استاندارد برای فعالیت میکروارگانیسم ها، فراهم می‌کند. کودهای کمپوست سوپر و  بیوکمپوست شرکت بهسازان به دلیل استفاده از روش استاندارد در فرایند تولید و همچنین استفاده از EM، بیشترین میزان موجود زنده مفید در هر گرم کمپوست را دارد.

 

تاثیر کمپوست بر خاکهای آهکی

اغلب خاک‌های کشاورزی در ایران آهکی هستند و  PH بالایی دارند. جمعیت تیوباسیلوس‌ها در این نوع خاک‌ها کم بوده و به همین دلیل اکسیداسیون گوگرد در سطح پایینی انجام می شود، همین امر باعث می شود شکل قابل جذب گوگرد (SO4) در خاک کاهش یابد و درصورت اضافه کردن عنصر گوگرد به خاک به دلیل کمبودن تعداد باکتری تبدیل کننده به عنصر قابل جذب عملاً بی تاثیر خواهد بود. در صورت اضافه شدن ماده آلی به خاک جمعیت میکروارگانیسم‌ها نیز افزایش یافته و  درنتیجه گوگرد به سولفات تبدیل می شود و برای گیاه قابل جذب خواهد بود.

در خاک‌های با PH  بالا جذب عناصر میکرو نیز تحت تاثیر قرار میدهد در این نوع خاک‌ها عناصر میکرو به خوبی جذب نمی‌شوند. یکی از اثرات مهم کود کمپوست در خاک کاهش  PH  خاک می باشد، که به دنبال آن نیز عناصر میکرو  قابل دسترس برای گیاه خواهند بود. فرسایش خاک یکی از عوامل کاهش کیفیت خاک می باشد به دلیل اینکه، خاک حاصلخیز و فعال در سطح قرار دارند که با فرسایش، مواد آلی و موجودات مفید شسته شده و خاک فقیر باقی می‌مانند در صورتی که مصرف کمپوست تداوم داشته باشد فرسایش خاک نیز کاهش می یابد.

 

جهت مشاوره و اطلاع از نحوه فروش محصولات شرکت بهسازان با ما تماس بگیرید.

تلفن: ۰۹۱۷۳۵۲۳۸۷۱

مشاوره:   ۰۹۱۷۳۵۲۳۸۷۱

ایمیل organicbeh@gmail.com:

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.