دسته‌بندی نشده, کود دامی

مشخصات کود دامی با کیفیت

کود دامی با کیفیت

کود دامی با کیفیت تاثیر زادی در حاصلخیزی خاک دارد کود های دامی قبل از مصرف اگر به خوبی فراوری نشوند میتوانند کیفیت خاک را کاهش دهند. کود های دامی پوسیده علاوه بر اینکه حاوی عناصر غذایی ماکرو و میکرو هستند ماده آلی خاک را افزایش می دهند و باعث اصلاح حاک می شوند

کیفیت کود دامی به فاکتور های مختلفی بستگی دارد

  1.  نوع دام
  2. میزان پوسیدگی
  3. نوع تغذیه دام
  4. میزان رطوبت

مشخصات کود دامی با کیفیت

  1.  فاقد بذر علف هرز و عامل بیماریزا باشد
  2. به خوبی تجزیه شده
  3. قابل جذب برای ریشه گیاه باشد
  4. در صد ناخالصی ناچیز باشد
  5. ذرات ریزی داشته باشد

تصور اشتباه کشاورزان

برخی از کشاورزان بر این عقیده اند که اگر کودی چند ماه یا چند سال یکجا مانده باشد کود پوسیده است. کودی که  حتی چند سال یک جا دپو شده باشد که پوسیده نیست به این نوع کوددامی کود کهنه گفته می شود  و دارای عامل بیماریزا، تخم حشرات و بذر علف هرزاست  استفاده از کود دامی تازه یا کهنه به گیاه و خاک آسیب می زند باید قبل از مصرف به خوبی فراوری شود.

کود دامی

خسارت استفاده از کود های دامی تازه

کود های دامی اگر به خوبی فراوری نشوند خسارت جبران ناپذیری به باغات و مزارع وارد می کنند کود های دامی تازه می تواند محل مناسبی برای تخم گذاری آفات  باشد و محیط مناسبی برای رشد و تکثیر بیماری های قارچی است آفاتی مثل کرم سفید ریشه از طریق کود های تازه وارد باغ می شود و در صورت انتقال به باغ چند عدد از این آفات یک درخت چند ساله را از پا در می آورد

گاهاً استفاد کردن از کود های دامی تازه ضررش بیشتر است. اگر  دانش فراروی کود های دامی را ندارید یا هزینه فراوری برای شما بالا ست بهتر است به جای اینکه ۲۰ تن کود دامی در هکتار استفاده می کنید از ۵ تن کود دامی پوسیده یا ۵ تن ورمی کمپوست موجود در بازار استفاده کنید ولی هر سال اینکار انجام شود اگر همراه با کود دامی تازه کرم سفید ریشه وارد باغ شود ممکنه چند عدد از این کرم ها یک درخت بالغ چندین ساله از بین ببرد  که هزینه و وقت زیادی را برای آن صرف کرده اید

زمان خرید کود دامی با کیفیت

اگر قصد خرید کود دامی را دارید بهترین زمان برای خرید کود دامی با کیفیت  در تابستان است کود دامی در تابستان به دلیل گرمای هوا رطوبت پایین تری دارد و به دلیل تقاضای پایین قیمت مناسبتری دارد علاوه بر این فرصت کافی برای فراوری کود دامی را دارید

کود گاوی

نحوه فراوری کود دامی

برای داشتن کود دامی با کیفیت حتما بایستی به خوبی فراوری شود برای فراوری کود دامی رطوبت کود دامی را به ۳۰ درصد برسانید و  کود را به صورت  پشته هایی به ارتفاع یک و نیم  و عرض دو متر در اورید منظوز از رطوبت ۳۰ درصد این است که اگر کود را در کف دست خود فشار دهید اب از دست شما چکه نکند درصورتی که میزان کلش کود دامی خریداری شده بالا باشد بهتر است مقداری اوره به آن اضافه کنید برای بالا بردن سرعت تجزیه می تواند از باکتری EM استفاده کنید هر ۲۰ روز یکبار کود دامی را زیر رو کنید دقت کنید طی مدت فراوری کود دامی رطوبت ۳۰ درصد داشته باشد با این روش طی ۳۰ تا ۴۰ روز کود دامی فراوری می شود دمای کود دامی در زمان فراوری به ۶۰ درجه می رسد اگر در طی فراروی دما پایین بود فرایند کمپوستیگ به خوبی انجام نمی شود حتما بایستی برای فرای فراوری درست دما به ۶۰ درجه برسد.

کود کمپوست

مشخصات کود دامی فراوری شده

کود دامی فراوری شده فاقد بذر علف هرز

  1. رنگ تیره دارد
  2. بدون بو می باشد
  3. ذرات آن ریز و کمتر از ۱۰ میلیمتر است
  4. فاقد بذر علف هرز و تخم حشرات است

کود دامی پوسیده

جهت اطلاع از قیمت خرید کود دامی کمپوست شده و کمپوست گیاهی با کیفیت با مشاوران ما تماس بگیرید

ارتباط با ما

مهندس بیگی: ۰۹۱۷۹۱۶۶۰۱۸

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.