بذر

بذر های محبوب و پرطرفدار و #۴ روش شناسایی انواع بذر بادمجان

بذر - بذر بادمجان

بذر برنجال یا بادمجان یکی از دانه های پرطرفدار است. نام علمی این گیاه Solanum melongena است. گیاه این دانه در زبان عربی به برنجال نیز معروف است. همچنین یکی از قدیمی ترین نوع صیفی جات در دنیا همین دانه بادمجان است. قدمت این گیاه را ۱۵۰۰ سال تخمین زده اند. جایی که هندی ها در قرن پنجم میلادی شروع به کشت آن کردند. درحال حاضر قدیمی ترین کشورهای جهان مانند ایران، چین، هند و مصردر راس کشت این گیاه قرار دارند. و organic-agri صادرکننده آن است. استفاده گسترده از برنجال در پخت و پز باعث رواج کشت این دانه در ایران شده است.

زمین های کشاورزی زیادی در سراسر کشور به منظور پرورش بذر بادمجان اختصاص داده شده است. دانه بادمجان یکی ازحساس ترین دانه‌ها در بین دانه‌ها است و دارای ساقه‌های محکم و برگ‌های پهن و کشیده است. بادمجان نیز مانند فلفل دلمه ای، سیب زمینی و گوجه فرنگی از خانواده سیاه است. مناطق گرمسیری ایده آل ترین آب و هوا را برای کاشت دانه بادمجان است. به طور طبیعی کشت آن در مناطق معتدل رایج است. هر چند در این مناطق گیاهی یک ساله محسوب می شود. دانه هر یک از این نمونه ها متفاوت است و می توانید با توجه به نیاز خود آنها را پرورش دهید.

فهرست مطالب قابل مطالعه:

آشنایی با انواع یکی از دانه های صیفی جات (بادمجان)

بذر بادمجان قلمی یا به زبان انگلیسی Slim Eggplant

بادمجان دلمه‌ای یا درشت آمریکایی (Aubergine Eggplant)

بادمجان ببری قلمی یا معروف به Antigua Eggplant

بادمجان سیلندری سیاه رنگ محبوب اکثر افراد (Long Eggplant)

آشنلیی با خطرات مصرف و خواص دارویی دانه این صیفی

بهترین زمان برای کاشت اصولی و درست انواع بادمجان

مراحل گام به گام کاشت و نکات پرورش دانه بادمجان

نیاز های اساسی و مهم برای کاشت دانه بادمجان

آموزش و راهنمایی در رابطه با نحوه برداشت

اطلاعات تکمیلی درمورد نوع و تعداد بسته بندی های دانه

آنچه از مطالعه این مقاله انتظار می رود برای شما سومند باشد:

گالری تصاویر:

دانه ۱بادمجان قلمی

دانه ۲خواص دارویی

دانه ۳برداشت بادمجان

آشنایی با انواع یکی از دانه های صیفی جات (بادمجان)

دانه های برنجال زینتی نیز وجود دارد. اما به عنوان دانه انواع مختلفی از این دانه ۱ در دنیا کشت می شود. طبیعتاً در ایران شاهد رواج سه نوع هستیم. در ادامه با مهمترین انواع دانه این گیاه آشنا خواهیم شد.

عنوانبذر
نویسندهیگانه صالحیان
دپارتماناوج شید
تعداد کلمات۱۵۰۱ کلمه
مدت زمان۱۵ دقیقه

بذر بادمجان قلمی یا به زبان انگلیسی Slim Eggplant

این رقم بادمجان در ایران معمولا سیاه و بنفش است و یکی از انواع دانه های بادمجان محبوب است. برای شناخت این دانه کافی است به میوه آن نگاه کنید. همانطور که از نام آن پیداست، اندازه آن تقریباً یک خودکار است و باریک است. میوه هایی با طول ۳۰-۳۵ سانتی متر و عرض باریک ۵.۲ سانتی متر از ویژگی های اصلی آن است. انواع بادمجان پر سفید به نام بادمجان کاسپر نیز وجود دارد. اصل این نوع بادمجان مربوط به کشور مصر است و از سرزمین فراعنه به دنیا معرفی شده است. بذر این نوع صیفی طعم شیرین دارد و به دلیل پوست نازک آن با پوست آن نیز استفاده می شود.

دانه ۱بادمجان قلمی

بذر - بذر بادمجان

بذر – بذر بادمجان – بهسازان کشت

بادمجان دلمه‌ای یا درشت آمریکایی (Aubergine Eggplant)

بادمجانی گوشتی با رنگ ارغوانی متمایل به سیاه یا قرمز که بوته آن نیز کم است. میوه این دانه ۲ بادمجان دو برابر طول آن است و در ایران نیز به وفور می روید. این نوع بادمجان دارای گونه ای سفید و فلس دار نیز می باشد. که میوه آن در ابتدا سبز رنگ بوده و پس از رسیدن کامل سفید می شود.

بادمجان ببری قلمی یا معروف به Antigua Eggplant

بذر بادمجان ببری خوشمزه، ترد و پر خاصیت است. طعم شیرینی دارد و ظاهرش بی نظیر و زیباست. زمان باردهی دانه بادمجان بهسازان کشت ۹۰ روز است و به آن ارغوانی رگه دار یا پینه نیز می گویند.

بادمجان سیلندری سیاه رنگ محبوب اکثر افراد (Long Eggplant)

میوه استوانه ای شکل بادمجان با طعمی شیرین و ترد یکی از فراوان ترین دانه های بادمجان است. پوست مشکی این بادمجان درنور بسیار براق و طول میوه ۳۰ سانتی‌متری آن را از سایر انواع بادمجان متمایز می‌کند.

 آشنلیی با خطرات مصرف و خواص دارویی بذر این صیفی

درمیان انواع صیفی جات، دانه بادمجان به دلیل استفاده فراوان از میوه آن درمصارف خوراکی و دارویی رایج شده است. ازاین دانه برای کاهش وزن، افزایش ادرار، تقویت معده، باز کردن رگ‌های خونی و رفع بوی عرق بدن استفاده می‌شود.

دانه ۲خواص دارویی

بذر - بذر بادمجان

بذر – بذر بادمجان – بهسازان کشت

سولانین نام ماده سمی موجود در بادمجان است. برخی افراد به این ماده حساسیت دارند، بنابراین مصرف این میوه برای کسانی که حساسیت دارند توصیه نمی شود. جوش و کهیر از جمله علائمی است که در اثر حساسیت به بادمجان ایجاد می شود.

بهترین زمان برای کاشت اصولی و درست انواع بادمجان

بادمجان مانند بذر هندوانه، گیاهی حساس به سرما است که به روزهای طولانی تابستان و فصل رشد طولانی نیاز دارد. این گیاه به گرما و نور مستقیم خورشید نیاز دارد و نور ضعیف باعث تغییر شکل میوه‌های آن می شود. بادمجان به عنوان گیاهی چند ساله در مناطق گرم و گرمسیری و به عنوان گیاهی یک ساله در مناطق معتدل و سردسیر می روید. بهترین زمان کاشت بادمجان اواخر اسفند و اوایل فروردین و به صورت خزانه است.

مراحل گام به گام کاشت و نکات پرورش بذر بادمجان

  • کاشت مستقیم
  • آماده سازی شرایط خاک برای کاشت

ترکیبی از خاک باغچه با کود دامی پوسیده و ماسه ممکن است بهترین ترکیب برای رشد دانه بادمجان باشد. برای رشد بهتر باید زمین را شخم زد و مواد organic-agriرا به خوبی مخلوط کرد.

  • کاشت دانه بادمجان

قبل از کاشت، بذر بادمجان را باید در آب خیسانده و سپس با پاشیدن یا کاشت ردیفی در زمین کاشت.

  • آبیاری دانه ها

تازمان جوانه زدن، خاک باید همیشه مرطوب بماند و سپس بسته به دمای محیط، هر ۲-۴ روز یکبار آبیاری شود.

  • کاشت غیرمستقیم بذر

مراحل این روش کاشت کاملا مانند روش قبلی کاشت مستقیم دانه است. با این تفاوت که در روش غیرمستقیم ابتدا باید ظروف مناسب برای کشت را تهیه کرده.  و شرایط کاشت را در آنها ترتیب دهید. برای این کار یک سوراخ کوچک در ته ظرف مورد نظر ایجاد کنید و در این سوراخ سنگ بریزید. قبل از کاشت دانه ۳، خاک را آبیاری کنید تا کاملاً مرطوب شود و آب از ته ظرف خارج شود. عمق مناسب برای کاشت دانه ۰.۵ تا ۱ سانتی متر خاک است.

برای جلوگیری از هدر رفتن رطوبت خاک، می‌توانید از پلاستیک شفاف با سوراخ‌هایی درآن استفاده کنید. تا زمانی که بذر بادمجان ها جوانه بزنند، استفاده کنید. جوانه زدن دانه ها ۷ تا ۱۴ روز طول می کشد.

نیاز های اساسی و مهم برای کاشت دانه بادمجان

نورنور مستقیم
دمادمای مطلوب برای رشد ۱۸-۲۵ درجه است.
خاکخاک حاصلخیز با رطوبت کافی.
کودکود دامی فاسد، نیتروژن، فسفر و پتاس
آبیاریبسته به دمای محیط هر ۲-۴ روز یکبار آبیاری می کنیم.
منطقه آب و هواییمنطقه آب و هوایی گرم و معتدل
فصل کاشتفصل کاشت در اواخر زمستان و اوایل بهار است.
دوره رشدطول دوره رشد ۲-۳ ماه است.
عادت رشدیبوته ای رشد می کند.

آموزش و راهنمایی در رابطه با نحوه برداشت بذر بادمجان

به طور کلی، اولین دوره بادمجان شما بعد از ۷۰-۹۰ روز آماده برداشت است. با استفاده از چاقو یا قیچی میوه را بادقت از روی بوته جدا کنید تا به شاخه‌های اصلی آسیب نرسانید. در طول فصل برداشت به دقت مراقب بادمجان خود باشید تا یک بادمجان به رنگ مورد نظر رسیده است. فقط زمانی برداشت کنید که بادمجان شما جوان و براق باشد تا بهترین طعم را داشته باشید.

دانه ۳برداشت بادمجان

بذر - بذر بادمجان

بذر – بذر بادمجان – بهسازان کشت

اطلاعات تکمیلی درمورد نوع و تعداد بسته بندی های بذر

هربسته ازاین محصول حاوی ۱ گرم دانه بادمجان می‌باشد که توسط ما در کیسه‌های شیک و بهداشتی عرضه می‌شود. با خرید دانه بادمجان از فروشگاه اینترنتی بهسازان کشت می توانید با کاشت و نگهداری بادمجان بیشتر آشنا شوید.

آنچه از مطالعه این مقاله انتظار می رود برای شما سومند باشد:

امیدواریم از مطالعه این متن لذت برده باشید و همچنین مطالب ذکر شده برای شما مفید بوده باشد. در ادامه نکات ذکر شده در اینجا لازم است که شما نهایت توجه را به گیاه خود داشته باشید. تا بتوانید محصولی مرغوب و خوب را برداشت کنید. به مقدار آب و نوع آب برای آبیاری بذر خود داشته باشید. زیرا نوع آب بسیار روی گیاه شما تاثیر می گذارد. امیدوارم از مطالب خوانده شده در organic-agri لذت برده باشید. باعث افتخار ما است که بهسازان کشت را به دوستان خود معرفی کنید.

سوالات متداول

  1. انواع بادمجان چه نام هایی دارند؟
  • بادمجان قلمی، بادمجان دلمه ای و بادمجان ببری قلمی
  1. هربسته بذر حاوی چند گرم دانه بادمجان است؟
  • هربسته ازاین محصول حاوی ۱ گرم دانه بادمجان می‌باشد که در کیسه‌های شیک و بهداشتی عرضه می‌شود.
  1. چند بار در هفته گیاه بادمجان را باید آبیاری کرد؟
  • بسته به دمای محیط هر ۲-۴ روز یکبار آبیاری می کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.